Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Djeca otrovana na brodu 'Atlantia' na Hvaru liječenje nastavljaju u Rimu

Djeca otrovana na brodu 'Atlantia' na Hvaru liječenje nastavljaju u Rimu

Vlasnik i kapetan broda se ne osjećaju krivima, a DORH ih sumnjiči da su ugradili agregat koji se ne smije koristiti u zatvorenom prostoru

Djeca stradala u nesreći na brodu na Hvaru bit će početkom ovog tjedna prebačena u Rim te će liječenje nastaviti u jednoj od najboljih pedijatrijskih bolnica u Italiji 'Bambino Gesù', piše Večernji list. 

Prijevoz je planiran za utorak ili srijedu, ali će datum ovisiti o stanju djece. Dok se 14-godišnja djevojčica oporavlja od trovanja ugljikovim monoksidom te je prebačena iz jedinice intenzivnog liječenja na odjel na kojemu se liječi i njezina majka. Petogodišnji mališan nije dobro i nije pri svijesti.

Zbog trovanja ugljikovim monoksidom 57-godišnji Eugenio Vinci preminuo je na brodu. Na liječenju u Splitu je još majka djevojčice i Vincijeva partnerica, a uz dječaka je njegova starija polusestra, Vincijeva kćer iz prvog braka. Vlasnik i kapetan broda su nakon privođenja iznijeli obranu na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu te se brane sa slobode. Ne smatraju se krivima. 

DORH je objavio kako postoji osnovana sumnja da su u prostor strojarnice ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem uslijed čijeg rada dolazi do istjecanja ugljikova monoksida kao nusproizvoda izgaranja pa se ne smije koristiti u zatvorenom prostoru

Vaša reakcija na temu