Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Do kraja godine bit će zatvorena Ulica VIII. Mediteranskih igara

Do kraja godine bit će zatvorena Ulica VIII. Mediteranskih igara

Radovi na Poljudu

U sklopu 'Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin' te Ugovora P3 - 'Optimalizacija spoja sustava odvodnje sjevernog sliva s rekonstrukcijom i dogradnjom sustava vodoopskrbe i odvodnje Grada Splita' u tijeku su radovi u gradu Splitu, poručuju iz Vodovoda i kanalizacije.

U ponedjeljak, 17. lipnja, na objektu RB Poljud započet će se s postavom privremene regulacije prometa i raščišćavanja okoliša, a uslijedit će radovi na zaštiti građevinske jame te zemljani radovi. Planirani rok dovršetka radova je 31. prosinca 2024. godine. Ulica VIII. mediteranskih igara za cijelo vrijeme izvođenja radova na dijelu obuhvata RB Poljud bit će zatvorena za promet.

'Svi stanari lokacija pravovremeno će biti obaviješteni o izvođenju radova te vremenskom roku u kojem se isti planiraju izvesti. Molimo za Vaše razumijevanje u tijeku izvođenja radova', dodaju iz ViK-a.

'Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin' investicija je ukupne vrijednosti 237.807.499,19 eura, a od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 188.387.880,03 eura, 129.446.550,25 eura, odnosno 68,71 % financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Preostalih 49.419.619,16 eura ili 31,29 % sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Provedbom ovog projekta, ispunit će se EU standardi u vodno-komunalnim djelatnostima, odnosno ispunit će se zahtjevi Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda 91/271/EE u aglomeraciji Split-Solin i 2. Direktive o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju 98/83/EZ kroz osiguranje povećanja pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom.

* Sadržaj ove publikacije je isključiva odgovornost Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split

Vaša reakcija na temu