Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DOBIT ĆE OTKAZ? Suspendiran kaštelanski sudac koji vozi pijan, traži se razrješenje

DOBIT ĆE OTKAZ? Suspendiran kaštelanski sudac koji vozi pijan, traži se razrješenje

DSV je suspendirao suca Dalibora Vodanovića. Mogao bi ostati i bez posla

Državno sudbeno vijeće na svojoj posljednjoj sjednici odlučilo je suspendirati Dalibora Vodanovića, suca kaštelanskog Prekršajnog suda. 

Vodanović tako više neće u sudnicu, moguće i za stalno, jer je njegov šef, predsjednik Prekršajnog suda u Splitu Milan Grljušić zatražio pokretanje disciplinskog postupka s prijedlogom za razrješenje od sudačke dužnosti. DSV bi trebao provesti postupak, saslušati Vodanovića i donijeti odluku o njegovoj daljnjoj sudbini. 

Predsjednik suda zatražio je drastičnu stegovnu mjeru zbog dva incidenta koja je Vodanović napravio u dva dana. Vozeći pijan s gotovo dva promila alkohola u ranim popodnevnim satima izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Policija ga je kaznila s 9.300 kuna jer je vozio pijan i oduzeo prednost te nije htio dati vozačku dozvolu na uvid. 

Dan prije došlo je do scene u zgradi suda. Vodanović je psovao okrivljenika, navodno ga je i pljunuo. U očitovanju predsjedniku suda sve je negirao. 

Vaša reakcija na temu