DOBRA VIJEST IZ ZAGREBA Početkom svibnja potpisat će se u Splitu ugovor vrijedan 7,3 milijuna kuna

DOBRA VIJEST IZ ZAGREBA Početkom svibnja potpisat će se u Splitu ugovor vrijedan 7,3 milijuna kuna

Projekt će županijskom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć omogućiti konačno normalne uvjete rada - rekao je Blaženko Boban

Na današnjem sastanku župana Blaženka Bobana s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem u Zagrebu sudjelovali su i ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabriela ŽalacNa premijerov prijedlog, početkom svibnja ove godine u Splitu će se potpisati Ugovor o financiranju izrade projektne dokumentacije za Objedinjeni bolnički hitni prijem (OBHP) vrijedan 7,3 milijuna kuna. To će omogućiti županijskom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć prijavu ovoga projekta, izgradnje OBHP, na EU fondove za programsko razdoblje 2020.-2027. godine.

- Zahvaljujem ministru zdravstva dr. Milanu Kujundžiću i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću što su brzo pozitivno odgovorili na naš zahtjev za ovaj uistinu potreban projekt, koji će našem Zavodu za hitnu medicinsku pomoć omogućiti konačno normalne uvjete rada – kazao je nakon sastanka župan Boban.

Razgovaralo se i o provedbi ostalih projekata dogovorenih na sjednici Vlade RH održanoj 4. svibnja prošle godine u Splitu.

Nakon prošlogodišnje zajedničke sjednice Vlade RH, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, uslijedili redoviti sastanci s resornim ministrima. Prije svih, mjesečni sastanci s ministrom Olegom Butkovićem su urodili konkretnim rezultatima kao što su početak radova na splitskim rampama, nastavka radova po fazama na brzoj cesti Trogir - Solin - Omiš, konkretno na skorom početku radova na mostu na Cetini i tunelu Komornjak, daljnjem projektiranju i početku radova na dionici Mravince - TTTS i projektiranju drugih prioritetnih pravaca i prometne infrastrukture na području cijele županije. Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama kod Lećevice je Odlukom Vlade RH uvršten na Listu strateških projekata. Krajem siječnja ove godine potpisan je Ugovor između RCČO-a Lećevica i Ministarstva zaštite okoliša vrijedan 322,5 milijuna kuna za projekt izgradnje CGO Kladnjice, koji zajedno sa šest pretovarnih stanica košta više od 454 milijuna kuna. Od prošlogodišnje sjednice Vlade RH u Splitu, brojne projekte i ugovore s malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima iz SD županije potpisivali su ministar poljoprivrede Tolušić, ministar rada Pavić, ministrica RREF Žalac, ministar turizma Capelli i direktor HTZ-a Staničić i drugi.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare