Foto: Pixabay.com DOČEK NOVE GODINE IZ PAKLA: 20-godišnjak završio u zatvoru, terete ga da je silovao maloljetnicu i porazbijao inventar apartmana

DOČEK NOVE GODINE IZ PAKLA: 20-godišnjak završio u zatvoru, terete ga da je silovao maloljetnicu i porazbijao inventar apartmana

Dvadesetogodišnjak je pritvoren da ne bi utjecao na svjedoke i ponovio djelo

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 20-godišnjaku prijavljenom za četiri kaznena djela. Kako smo već izvijestili, policija ga je privela zbog spolnog odnošaja bez pristanka nad 17-godišnjakinjom, prijetnje, protupravnog oduzimanja slobode te uništenja i oštećenja tuđe stvari. Državno odvjetništvo postrožilo je kvalifikaciju i sada ga goni za silovanje.

Sve se dogodilo u apartmanu kraj Splita na dočeku Nove godine. Državno odvjetništvo navodi da je osumnjičeni s prijateljima u namjeri spolnog općenja s maloljetnom žrtvom uz prijetnje ubojstvom svladao njen fizički otpor, a kada su ostali sami u apartmanu, zaključao ga je te ju je silovao.

Čašama je gađao inventar apartmana pa je razbio ekran televizora, stakla na balkonskim vratima, komodu, ladicu kozmetičkog salona, kantu za smeće i više keramičkih pločica, čime je pričinio štetu vlasniku apartmana od gotovo 10 i pol tisuća kuna.

Osnovano se sumnja i da je u posljednja četiri mjeseca žrtvi u više navrata prijetio, govorio joj da će je ubiti, hvatao je za vrat i gušio te joj slao poruke prijetećeg sadržaja namijenjene njoj i njezinim roditeljima u slučaju da prekine njihovu vezu, što je kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

Istražni zatvor određen je na prijedlog Državnog odvjetništva, i to zbog bojazni da bi na slobodi osumnjičeni mogao nastaviti s činjenjem kaznenih djela te da bi mogao utjecati na svjedoke.


 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(40253, "");
Pregledaj komentare