Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dođite na prvi splitski HR meetup!

Dođite na prvi splitski HR meetup!

Održat će se u četvrtak, 24. veljače

Jeste li znali da je prvi i glavni razlog odlaska developera iz firme neorganiziranost unutar tvrtke? Statistički podaci kažu da je upravo to razlog davanja otkaza kod 54,55% mid developera i kod 56,7% seniora, što znači da svaki drugi developer odlazi od vas iz tog razloga.

Mogu raditi od kuće, imaju fleksibilno radno vrijeme, izazovne i nove projekte, visoke plaće i ostale benefite, ali ipak im nedostatak organizacije bude presudan faktor.

Iako postoje brojne predrasude vezane za pripadnike Y, Z i drugih generacija, svima je njima jedna stvar zajednička: žele red i organizaciju koja će im omogućiti da se posvete poslu kojeg znaju raditi!

- Prvi HR meetup održat će se u četvrtak 24. veljače s početkom u 18 sati u coworking prostoru The Works, a dotaknut ćemo se, između ostalog, sljedećeg: Zašto u manjim organizacijama ne mogu proći sistemi rada opisani u knjigama? Što je potrebno napraviti da bi ljudi imali osjećaj organiziranosti u kompaniji? Na ta, i mnoštvo drugih pitanja koja će se pojaviti tijekom susreta, odgovorit će Jasna Rilović – vlasnica konzultantske firme Human Capital, začetnica 'Learning by Doing' edukacije i utemeljiteljica metode razvoja kompanija 'HR po mjeri' - poručuju organizatori.

Meetup je namijenjen vlasnicima tvrtki te HR zaposlenicima, a s obzirom na to da je broj sudionika ograničen, sugeriramo da požurite s prijavom. Očekivano vrijeme trajanja je 1 sat, nakon čega ćete imati priliku za neformalni networking.

Dođite i saznajte što je ono malo što nedostaje vašoj firmi da bi bila mjesto u koje svi žele doći!

Vaša reakcija na temu