Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dogovor između Hajduka i organizatora Ultre još nije postignut, pregovori su u završnoj fazi

Dogovor između Hajduka i organizatora Ultre još nije postignut, pregovori su u završnoj fazi

Kos nije htio govoriti o tome koliko je Hajduk financijski oštećen organizacijom ovog festivala

Predsjednik Hajduka Ivan Kos rekao je da još nije postignut dogovor s organizatorima ovogodišnjeg Ultra festivala, ali da su pregovori u završnoj fazi.

- Nadam se da ćemo uspjeti naći zajednički jezik. Ugovor još nije potpisan, ali se nadam da ćemo taj problem uspjeti riješiti. Financijski je u ovom trenutku i sam projekt u fazi pregovora. Nama je rezultatski i sportski problem izmještanje momčadi na drugi stadion, praktički domaću utakmicu igramo u gostima, ali mi smo spremni podviti leđa zbog opće koristi i općeg dobra jer znamo da Ultra gradu donosi  određenu korist i kroz ugostiteljstvo i kroz noćenja i općenito na nacionalnom nivou smatramo da Ultra treba biti održavana - rekao je Kos.

Dodao je kako se ove godine termini poklapaju, pa se Ultra održava u vrijeme kada Hajduk igra vrlo bitnu europsku utakmicu te da se nada da će iduće godine uspjeti drugačije dogovoriti datume kako ne bi bili u istim problemima kao i ove godine. Nije htio govoriti o tome koliko je Hajduk financijski oštećen zbog organizacije Ultra festivala, a prokomentirao je dobre financijske pokazatelje u klubu.

- Ne bih govorio ni o kakvim iznosima. Što se tiče Ultre, mi u ovom trenutku pokušavamo i isključivi nam je interes zaštititi društvo. Kada potpišemo ugovor, ako ga potpišemo u smjeru u kojem pregovaramo, trebali bi svi biti sretni i zadovoljni. Dobri financijski pokazatelji su rezultat onoga što se radi već neko vrijeme. To nije produkt samo ove uprave nego i ranijih uprava, a mi moramo nastaviti tim putem kako bi ova godina bila jednaka, ako ne i bolja. Kakva je trenutna situacija je uvijek škakljivo pitanje. Trenutna situacija je dobra, a mi ćemo nastojati da bude još bolja - poručio je Kos.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban kazao je da je značaj Ultra festivala za turizam Splita i okolice velik.

- Već sada su popunjeni gotovo svi kapaciteti, ne samo u Splitu nego i u širem području, od Trogira do Omiša, i mi već sada znamo da gotovo smještajnih kapaciteta nema. To pokazuje koliki je značaj Ultra festivala za Split i okolicu, a samim time i županiju - zaključio je Boban.

Vaša reakcija na temu