Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DOJMOVI  Krstulović Opara: Njemačkog predsjednika zanimala je transformacija Splita i naši napori u razvijanju kreativne industrije

DOJMOVI Krstulović Opara: Njemačkog predsjednika zanimala je transformacija Splita i naši napori u razvijanju kreativne industrije

Frank-Walter Steinmeier u sklopu dvodnevnog posjeta Hrvatskoj izabrao je i grad pod Marjanom

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara podijelio je dojmove nakon druženja s njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom.

- U prvom dijelu susreta govorili smo o politici i položaju Splita te splitske politike u odnosu na nama obližnju Bosnu i Hercegovinu, o njezinoj budućnosti, obavezi Hrvatske, ali i EU kako bi ona postala uistinu ravnopravna članica - rekao je gradonačelnik.

U tom trenutku je i prolazila skupina srednjoškolaca koji su nestašno zavikali, nije ih inspirirala ugledna delegacija, no gradonačelnik se nije smeo nego nastavio.

- Posebno ga je zanimala transformacija Splita i naših napora u razvijanju kreativne industrije i Tehnološki park, kao i socijalni aspekt. Drago mi je što su prihvatili naš prijedlog i posjetili uistinu naš iznimni primjer socijalne osjetljivosti u kojima uključujemo ne samo beskućnike, nego i one osobe koje imaju potrebu biti pomognuti. To su iznimni ljudi u Mostu pokazali - naveo je Krstulović Opara.

U drugom dijelu susreta, rekao je, obišli su grad i kulturne vrednote.

- Ono što grad jest, živući grad koji ima svoje posebnosti po kojima je poznat - zaključio je gradonačelnik otkrivajući i da su predsjednik i njegova supruga kazali da jedva čekaju doći i neslužbeno posjetiti Split.

Njemački predsjednik, podsjetimo, u dvodnevnom posjetu u Hrvatskoj izabrao je i Split. Dan je počeo radnim doručkom u hotelu Park s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i županom Blaženkom Bobanom. Potom se sastao s udrugom Most, nakon toga je posjetio i splitsku sinagogu staru preko 500 godina gdje je popričao s Anom Leibl i članovima Židovske općine. S kulturnjacima se sastao u Galeriji Meštrović, nakon čega će se podružio i s članovima Pokret otoka te uputio u svoju domovinu.

Vaša reakcija na temu