Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL Screenshot DOKTOR ZA MITO NA BILICAMA Inspektor Vjeko Luetić ide u zatvor, sudac prihvatio zahtjev USKOK-a

DOKTOR ZA MITO NA BILICAMA Inspektor Vjeko Luetić ide u zatvor, sudac prihvatio zahtjev USKOK-a

Pritvor je određen i poduzetniku Ivanu Šipiću

Sudac istrage splitskog Županijskog suda prihvatio je zahtjev USKOK-a te odredio istražni zatvor policijskom inspektoru Vjeki Luetiću i poduzetniku Ivanu Šipiću, i to da ne bi utjecali na 15 svjedoka koji se trebaju saslušati.

Luetića sumnjiče da je primio mito od Šipića u vidu kamenih ploča vrijednih gotovo 10 tisuća eura, i to kako bi pozitivno riješio policijske izvide koji su se vodili u vezi poslovanja njegove tvrtke.

Predmet postupka su i računi u iznosu od 1.800 eura za jelo i piće u prestižnom splitskom restoranu. Luetića sumnjiče da je naložio osoblju da račune fakturira na Šipićevu tvrtku. Direktorica je, međutim, odbila to platiti.

Luetić je doktor ekonomskih znanosti i predavač na splitskoj Forencizi. Doktorirao je upravo na temi korupcije u Hrvatskoj. Danas ga je načelnik Policijske uprave Slobodan Marendić udaljio iz službe.

Imamo izjavu Luetićevog branitelja, odvjetnika Vinka Ljubičića.

'Rješenje o određivanju istražnog zatvora je potpuno nezakonito. Apsolutno je neprihvatljivo kako istražni centar splitskog Županijskog suda bez imalo kritičnog odnosa određuje istražni zatvor kao najtežu mjeru u kaznenom postupku', kazao nam je odvjetnik Ljubičić.

Vaša reakcija na temu