Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DOKTORICA KOJA BRINE O VEĆINI ŠTIĆENIKA IZ SPLITSKOG DOMA 'Proteklih sam dana pokušavala dobiti epidemiologe, ali to je bilo nemoguće, imam i dokaz'

DOKTORICA KOJA BRINE O VEĆINI ŠTIĆENIKA IZ SPLITSKOG DOMA 'Proteklih sam dana pokušavala dobiti epidemiologe, ali to je bilo nemoguće, imam i dokaz'

Klupko se raspliće?

Nakon što je testiranje 49 štićenika Doma za starije i nemoćne u Splitu pokazalo da je njih 10 pozitivno na koronavirus, u karanteni je završila i obiteljska liječnica dr. Belita Šurjak iz Doma zdravlja Splitsko - dalmatinske županije koja brine o zdravlju većine pacijenata iz tog doma - ona je njihova obiteljska liječnica, donosi Jutarnji list.

No, od nje nismo mogli dobiti informaciju je li znala da pacijenti već nekoliko dana imaju povišenu tjelesnu temperaturu i koga je eventualno upozorila na mogućnost zaraze koronavirusom.

- Nisam raspoložena za razgovor. Mogu vam samo reći da sam proteklih dana pokušavala dobiti epidemiologe oko situacije u domu, ali ih nisam mogla dobiti. Da to stoji, potvrđuju i ispisi s mog mobitela. Nisam raspoložena za razgovor. Teško mi je..., ponovila nam je dr. Šurjak i završila razgovor.

Ona je, kao i medicinska sestra koja radi s njom, testirana na koronavirus, ali rezultati dosad nisu poznati. Naime, dr. Šurjak je od srijede u karanteni jer, kako saznajemo, ima majku koja pripada u rizičnu skupinu pa se zato nije odlučila za samoizolaciju kod kuće.

Od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije dr. Marka Rađe saznajemo da je uobičajena organizacija liječničke skrbi u domovima da liječnici obiteljske medicine obično dva puta tjedno obilaze svoje pacijente. No, je li takav režim ostao i u vrijeme epidemije od korona virusa za Dom umirovljenika u Vukovarskoj nismo mogli saznati od dr. Šurjak, piše Jutarnji list.

Vaša reakcija na temu