Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DOLIS: Splićani u Kašjunima imaju uređenu gradsku plažu, a u ustanovi Marjan koruptivne radnje

DOLIS: Splićani u Kašjunima imaju uređenu gradsku plažu, a u ustanovi Marjan koruptivne radnje

Odgovorili na optužbe

Iz Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan danas su priopćili kako i Splićani imaju sličan problem kao i Hvarani s Carpe Diemom i to na plaži Kašjuni.

'Radi se o svima znanim ugostiteljskim objektima Dolis d.o.o. (u vlasništvu Stipe Dolića) koji u zaštićenom dijelu prirode tijekom dana pa do večernjih sati suprotno više različitih zakona koji mu definiraju rad čini sljedeće prekršaje', stoji u priopćenju.

U popodnevnim satima oglasili su se iz Dolisa, a njihov komentar prenosimo u cijelosti.

'Neugodno smo iznenađeni nedjeljnim pamfletom JUPŠ Marjan u kojem se maliciozno insinuira nepostojeća poveznica s noćnim objektom na Hvaru. Svima je jasno da je riječ o kruškama i jabukama s obzirom da objekt u vlasništvu naše tvrtke na Kašjunima radi isključivo tijekom dana. Naša poslovna politika nikada nije stremila stvaranju 'party' okruženja, već opuštenog dnevnog đira o čemu mogu posvjedočiti i okolni stanari. 'Pakleni Kašjuni', kako ih naziva ova ustanova, jedina su adekvatno uređena gradska plaža. S druge strane, o paklenoj međuljudskoj atmosferi i koruptivnim radnjama u toj gradskoj ustanovi imamo prilike čitati u medijima. Prema javno dostupnim podacima iz 'Gmail' afere u 'Marjanu' je proveden fiktivni natječaj na kojem je tvrtka 'Lipov gaj' uvedena u posao izrade Plana upravljanja prije završetka samog natječaja.

Navedeni Plan ovih je dana odbačen od strane Ministarstva zaštite okoliše i zelene tranzicije, a umjesto da ponudi ostavku, ravnatelj Pejnović bavi se našom tvrtkom. Podsjećamo, dotični je podnio prijave svim inspekcijama i nadležnim institucijama, a nakon detaljne provjere utvrđeno je da poslujemo sukladno zakonu.

Aktualna gradska garnitura prisvojila je, a potom maksimalno usporila realizaciju projekta Žnjan ostavivši pritom građanima i njihovim gostima neuređene plaže na splitskom području. Kako bi prikrili nered i svoj vlastiti nerad, putem svojih dubokih grla redovito izlaze s neutemeljenim konstrukcijama u svrhu institucionalnog pritiska s pozicije političke moći. Pamfleti ravnatelja Pejnovića izrađeni po nalogu stvarnog ravnatelja Marinića nisu i ne mogu biti osnova za institucionalno i pravno djelovanje. Da nezakonitosti uistinu postoje zar ne bi reagirale sve institucije kojima smo prijavljeni? Koliko je djelovanje ove gradske garniture na korist građana, ponajbolje govori činjenica da su istovremeno onemogućili parkiranje automobila i smanjili broj autobusnih linija prema plaži. Vrhuška splitske gradske uprave već se jednom 'opekla' kada je javno prejudicirala sudske odluke, a potom u tišini kapitulirala nakon presude Ustavnog suda Republike Hrvatske. Nažalost, svjesni smo da su ovakvi politički pamfleti tek početak medijskog pritiska u kojem će politički nalogodavci imati završnu riječ. Mi ćemo kao i do sada djelovati u okviru zakona i poštivati sve odluke nadležnih institucija.'

Vaša reakcija na temu