Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDEO Evakuacija splitskog Doma za starije: Trajat će satima, deset ih ima koronavirus

VIDEO Evakuacija splitskog Doma za starije: Trajat će satima, deset ih ima koronavirus

'Pedeset korisnika evakuiramo na Križine', kaže župan Blaženko Boban

Zbog koronavirusa u tijeku je evakuacija Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. Postoji sumnja da je nekoliko osoba pozitivno na koronavirus.

Kako doznajemo 50 korisnika Doma se evakuira u bolnicu na Križinama, a 10 ih je pozitivnih na koronavirus dok 16 ima povišenu temperaturu. U Domu je smješteno 350 korisnika.

- Na jednoj etaži ima pozitivnih, ali nemamo informaciju o kojem se broju radi. U konzultacijama sa strukom radi preventive svih 50 korisnika te etaže bit će prebačeno na Križine.  Prostorije će se dezinficirati, a tijekom večeri će se uzeti brisevi od svih korisnika. Više informacija ćemo imati sutra - rekao nam je župan Blaženko Boban.


Dom za umirovljenike se  u ovim trenutcima evakuira.

- Trajat će satima - kazao nam je kratko ravnatelj Ivan Škaričić.


Vaša reakcija na temu