Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DOMAZETOV ZAOKRET 'Tresem se od straha od vaših pitanja kao i gradonačelnik, zamjenici i naše obitelji'
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

DOMAZETOV ZAOKRET 'Tresem se od straha od vaših pitanja kao i gradonačelnik, zamjenici i naše obitelji'

Zaiskrilo je s Paukom, nije mu dao dovršiti pitanje

Vijećnik Domovinskog pokreta Martin Mladen Pauk je pitao gradonačelnika o statusu Pomorskog muzeja i prozvao ga za pogodovanje jednoj tvrtki. Pardon, htio ga je pitati, ali je zaustavljen.

- Više puta smo vam predlagali pokretanje postupka donošenja izmjena prostornog plana na području gradske luke, konkretno u prostorima bivšeg Dalmacijavina, kako bi na tom području bili predviđeni javni sadržaji te kako bi Pomorski muzej bio premješten s Gripa u gradsku luku. Iako ste izjavili kako vam se nominalno sviđa projekt, nismo vidjeli nikakav pomak. S druge strane, svjedoci smo kako ste na ovoj sjednici uvrstili čak dva projekta i izmjene koji idu u korist jednog krupnog investitora - tvrtke Manas d.o.o. Naime, točkom 6. dnevnog reda predvidjeli ste izmjene UPU-a na području Stinica gdje tvrtka Manas u budućnosti planira graditi čak četiri nebodera prosječne visine 20 katova, iako još uvijek nisu niti vlasnici zemljišta.

Nadalje, točkom 13. dnevnog reda želite omogućiti istoj tvrtki Manas  izgradnju prometnice na Mejašima kako bi njihovo zemljište od čak 4500 metara kvadratnih postalo izgradivo, odnosno kako bi dobili pristupni put dužine 72 metra u vlastitoj izvedbi. Zanimljivo je kako su arhitektonsko rješenje za izmjene UPU-a tvrtki Manas napravili arhitekti koji su nedavno završili u pritvoru u akciji USKOK-a upravo zbog malverzacija s građevinskim dozvolama i nelegalnom nadogradnjom objekata... - počeo je, a onda ga je prekinuo Domazet.

- Imate li pitanje? Jeste li nam dostavili pisano pitanje? To vi nama radite stalno, ne pripremate pisano pitanje i ne možemo tako. Pitanja se dostavljaju da bi se mogli pripremiti - upao je Domazet.

Pauk je nastavio.

- Znam da gradonačelniku nisu ugodna moja pitanja. Dajte mi 20 sekundi - apelirao je.

Domazet je uzvratio kako nije dostavio pitanje.

- A počeli ste od dolaska Slavena. Molim vas, ubuduće dostavite pitanje - raspravljao se Domazet.

- Svakom ste dali 4,5 minute. Meni ne, jer moja pitanja nisu blagoglagoljiva kao vijećnika Centra i bojite se jer znate što ću pitati - uzvratio je Pauk boreći se za nastavak pitanja.

- Je, ja se baš tresem od vaših pitanja, i ja i gradonačelnik, i zamjenici i naše obitelji. Umrli smo od straha. Molim vas, dostavite pitanje i neće biti problema, pored svega našeg straha - ironičan je bio Domazet.

Pauk je potom završio raspravu time da će preformulirati pitanje.

- Slažemo li svi ovdje da je Ivica Puljak najbolji gradonačelnik u Svemiru i da ne mora odgovarati na pitanja? Ako se slažete, zaplješćite - narugao se na kraju Pauk.

Domazetova je bila zadnja.

- Nije vam neko pitanje, a ni aplauz. Možemo ići dalje. Želite li pisani odgovor? - završio je podrugljivo i predsjednik Gradskog vijeća. 

Na ovoj sjednici je primjetan Domazetov zaokret u odnosu prema pojedinim oporbenim vijećnicima. Nema šala, upadica ni doskočica, striktan je u rezanju.

Na kraju, evo što je ostalo nedovršeno u Paukovom pitanju upućenom Puljku:

' Prema svemu sudeći, vrlo ste ažurni, pedantni i brzi kad se radi o ispunjavanju želja velikih investitora čiji interesi nisu nužno i javni interesi, dok s druge strane ignorirate prijedloge i primjedbe kad drugi vijećnici žele zaštititi javni prostor, primjerice na današnjoj raspravi o UPU Stinice. Gospodine Puljak, jeste li u ovom plesu milijuna zaboravili da su vas izabrali građani Splita da štitite javni interes i javni prostor, a ne krupne kapitaliste i investitore da im ispunjavate mokre snove?'

Vaša reakcija na temu