Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić DOMOVINSKI POKRET: Prvo su splitsku blagajnu odlučili napuniti preko uplatnica za dječje vrtiće, a sada su se okrenuli i građanima

DOMOVINSKI POKRET: Prvo su splitsku blagajnu odlučili napuniti preko uplatnica za dječje vrtiće, a sada su se okrenuli i građanima

Reagirali su zbog neplaćene kazne za parkiranje

Iz Domovinskog pokreta Split poručuju kako na njihovu adresu svakodnevno stižu molbe građana koji traže da ih se zaštiti od institucionalnog nasilja gradonačelnika Puljka i njegove administracije. Evo što su poručili:

'Zlouporaba gradskog represivnog aparata s ciljem punjenja gradske blagajne očito je postala sustavna gradska politika. Jedan od primjera je i u prilogu. Iz razumljivih razloga našem sugrađaninu smo zaštitili identitet. A priča je sljedeća: čovjek je nepropisno parkirao. Dobio kaznu za parking na koju je i zaboravio. U vrijeme korona restrikcija na kućnu adresu mu nije dostavljena pošta kojom su iz Grada, navodno, tražili da se dostave podaci o vlasniku vozila. Napominje kako taj podatak nikada od njega nije zatražen. Sve se to odvijalo kroz lipanj prošle godine. 

Prije nekoliko dana na njegovu adresu stiže obavezan prekršajni nalog od 5000 kuna! Dakle, za kaznu koja je realno 150 ili 300 kuna stiže nalog da uplati 5000 kuna! Ovdje se nameće nekoliko pitanja - zbog čega gradska administracija i nadležni gradski ured nisu, nakon što građanin nije na vrijeme dostavio podatke, uputili ovrhu prema vlasniku vozila. Postupak je dosta jednostavan. 

Od MUP-a se zatraže podaci, kao što su ih zatražili i sada kada su poslali nalog na 5000 kuna, te se pošalje uplatnica za počinjeni prekršaj i za troškove ovrhe. No, netko se, očito smišljeno, odlučio za mnogo drastičniji postupak i naš sugrađanin je dobio kaznu od 5000 kuna. Koji je smisao ove kazne, zar kazna ne bi trebala imati odgojni, preventivni, karakter? Takav pristup je u ovom slučaju potpuno izostao, a ustupio je mjesto žurnom punjenju gradske blagajne. 

Puljkarina ide dalje! Nakon što su gradsku blagajnu odlučili napuniti preko uplatnica za dječje vrtiće sada su se okrenuli i građanima. Još malo i gradonačelnikova supruga će popisivati nepropisno parkirane automobile po gradu kao što je i prijavljivala susjede zbog nepropisnog odlaganja smeća. Nažalost, ovo je realnost današnjeg Splita', smatraju u Domovinskom pokretu.

Vaša reakcija na temu