Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bogdan Klarić DOMOVINSKI POKRET: Pozivamo Gradsko vijeće i MUP da spriječe postavljanje rampi na Marjanu prije nego netko nastrada

DOMOVINSKI POKRET: Pozivamo Gradsko vijeće i MUP da spriječe postavljanje rampi na Marjanu prije nego netko nastrada

O zabrani parkiranja na marjanskom poluotoku

Iz splitsko-dalmatinskog Domovinskog pokreta ističu kako bi se pred splitskim gradskim vijećnicima u  ponedjeljak trebala naći odluka koja će bitno otežati život građana, a posebno stanovnika gradskih kotara Meje i Spinut. 

'Navedena odluka tiče se i svih onih koji se odluče posjetiti splitske plaže, jer nije predviđeno parkiranje na cijelom području poluotoka Marjan.
Gradsko vijeće i gradonačelnik bi trebali svojim odlukama olakšavati život građanima koje predstavljaju, a ne suprotno. Naime, aktualna vlast Grada Splita uz suglasnost MUP-a predlaže Odluku ograničavanja prometnica u Park-šumi Marjan i postavljane rampi  na nerazvrstane ceste na Marjanu  za koje nije provedena ni javna rasprava. 

Eventualnim, usvajanjem navedene odluke grad bi dodatno onemogućio život stanovnicima gradskih kotara Meje i Spinuta kojima je već znatno svojim odlukama narušio kvalitetu života', poručuju iz Domovinskog pokreta.

Naglašavaju kako predlaganjem ovakve odluke gradska vlast, 'kao mnogo puta do sada' krši nekoliko zakona ove države.  

'Kontrola rampi koju danas vrše studenti u ime javne ustanove je nelegalna. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama policijski službenici moraju preuzeti nadzor nad prometnicama, a ne slijepo gledati kako studenti reguliraju promet dovodeći sve građane u opasnost jer isti nisu osposobljeni.  

Također, resorno Ministarstvo se očitovalo da JUPŠ Marjan nema ovlasti regulacije prometa i prodavanja vinjeta. JUPŠ Marjan još uvijek nema odobren Plan upravljanja, a na terenu se ponaša kao da je odobren od Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije. 

Ovim putem pozivamo i Ministarstvo unutarnjih poslova da spriječi postavljanje navedenih rampi na nerazvrstanim cestama, jer iste predstavljaju sigurnosni problem i u budućnosti će dovesti do još većeg prometnog kolapsa na navedenim lokacijama.  

Apeliramo na Gradsko vijeće i na Ministarstvo unutarnjih poslova  da ponovno preispitaju odobrenu suglasnost na prometni elaborat. 

Pozivamo sva nadležna Ministarstva da onemoguće  donošenje ovakvih opasnih akata koji na kraju mogu rezultirati i ozbiljnim sigurnosnim problemima i ograničavanjem temeljnih ljudskih sloboda kao što je i sloboda kretanja', poručuju iz Domovinskog pokreta.


Vaša reakcija na temu