Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot DOMOVINSKI POKRET DUGI RAT: Ne želimo biti Donbas Dalmacije, želimo priliku za razvoj i napredak

DOMOVINSKI POKRET DUGI RAT: Ne želimo biti Donbas Dalmacije, želimo priliku za razvoj i napredak

'Bivša tvornica ferolegura 'Dalmacija' dokaz je ne funkcioniranja svih razina vlasti od države do županije i općine'

Bivša tvornica ferolegura 'Dalmacija' Dugi Rat dokaz je ne funkcioniranja svih razina vlasti od države do županije i općine, poručuje predsjednica dugoratskog ogranka Domovinskog pokreta, Dijana Ercegović

'Već cijelo desetljeće brdo crne troske je prva asocijacija na Dugi Rat. Također, unatoč silnim inspektoratima, zavodima i ispitivanjima stanovnici Dugog Rata još uvijek ne znaju je li i u kojoj mjeri brdo crne troske prijetnja njihovu zdravlju. Jedni nalazi pokazuju kako je troska opasna, drugi kako nije…. 

Bilo kako bilo, već cijelo desetljeće stanovnici Dugog Rata bude se i idu spavati s pogledom na brdo crne troske. Općina nema snage i ne zna kako izaći na kraj s investitorima koji nikako da ispune svoje obveze i stanovnike Dugog Rata oslobode potencijalno opasanog materijala. Županija, na čijem se pomorskom dobru bivša tvornica nalazi pravi se nijema i gluha kao i država. Domovinski pokret Dugi Rat želi vidjeti maksimalni angažman i vlade i županije po pitanju sanacije bivše tvornice', poručuje Ercegović.

Ovo nije samo problem Dugog Rata, ovo je problem Dalmacije i Hrvatske, naglašava. 

'I mi u Dugom Ratu želimo priliku za razvoj i mi želimo koristiti blagodati našeg mora. Prostor bivše tvornice je ogroman i može se iskoristiti na brojne načine. Tražimo od nadležnih da, dok se ne riješe svi problemi s investitorima, omoguće našim brodarima iz Krila i Bajnica korištenje privezišta na području bivše tvornice. Na ovaj način brodari bi uštedjeli novac koji sada ostavljaju po raznim privezištima i brodogradilištima diljem Dalmacije, a procjene su kako bi u Dugom Ratu na poslovima remonta posao moglo pronaći čak 50 ljudi. 

U vremenu teške krize, koja je posebno pogodila brodare, svaka ušteda i pomoć ovom pogođenom sektoru je dobro došla. Umjesto da pročelje Dugog Rata krase vizure mondenog turističkog resorta i marine mi više sličimo na ugljenokop iz Donbasa. Pokrenite se gospodo, vaš i naš sat ne pokazuje isto vrijeme', zaključuje predsjednica Domovinskog pokreta Dugi Rat.

Vaša reakcija na temu