Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Domovinski pokret traži da se trogirskim iznajmljivačima smanji paušal

Domovinski pokret traži da se trogirskim iznajmljivačima smanji paušal

Nakon kolapsa Brodotrogira, turizam je još jedina preostala grana za koju se naš grad drži, stoji u pismu

Trogirski Domovinski pokret uputio je pismo gradonačelniku Anti Biliću. Pismo koje potpisuje Emilija Ćudina, povjerenica te stranke za Trogir, prenosimo u cijelosti:

'Poštovani gospodine gradonačelniče,

S obzirom na to da kao predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave, prema Pravilniku o paušalnom oporezivanju djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu

iz 2019. godine, imate ingerenciju smanjenja visine iznosa paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu, ovim putem apeliram da na nadolazeću sjednicu Gradskog vijeća Grada Trogira izvanredno uvrstite točku o smanjenju visine iznosa istog za iznajmljivače privatnog smještaja Grada Trogira za 1.i 2. kvartal, odnosno za potraživanja koja stižu na naplatu do 31. 03. i 30. 06.

Svi smo vrlo dobro svjesni traga koji je još uvijek aktualna covid-19 pandemija ostavila na globalni turizam, pa tako i trogirski, a isto tako, prateći novosti iz hrvatskih i stranih medija te najave za nadolazeću turističku sezonu, trebamo biti svjesni da se možemo pozdraviti s predsezonskim periodom te smatram da je nepotrebno da privatni iznajmljivači plaćaju puni iznos paušalnog poreza u ožujku i lipnju ako se dolazak gostiju može realno očekivati tek od početka ljeta.

U Trogiru trenutno postoje 1153 registrirana iznajmljivača privatnog smještaja, no uzmite u obzir da se tu ne radi o 1153 osobe, već o najmanje dvostrukom broju osoba koje iznajmljivanje privatnog smještaja hrani. S obzirom na to da je u 2020.godini ostvaren turistički promet u visini od 50 posto prometa od 2019.godine, zahtijevamo da se privatnim iznajmljivačima umanji 1.i 2. rata paušalnog poreza za 50 posto.

Nakon kolapsa Brodotrogira, turizam je još jedina preostala grana za koju se naš grad drži i pomaže našim građanima da preživljavaju jer će proći neko vrijeme dok se

situacija normalizira i ostvarimo turistički promet koji smo imali prije pandemije', napisali su.

Vaša reakcija na temu