Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Dopredsjednica splitskog HDZ-a razočarana što Gradsko vijeće nije prihvatilo isplatu regresa umirovljenicima
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

Dopredsjednica splitskog HDZ-a razočarana što Gradsko vijeće nije prihvatilo isplatu regresa umirovljenicima

'Jer, naravno, zašto bi jedan generalno mali iznos novca preusmjerili onima kojima treba kad može ostati i 'propasti' na proračunskoj stavci kapitalnih ulaganja za koje nemaju ni ideje'

Potpredsjednica HDZ-a Split Zrinka Mužinić Bikić putem Facebooka reagirala je na odbijanje njihova prijedloga na Gradskom vijeću o isplati regresa umirovljenicima.

'Do zadnjeg trenutka smo se nadali da priča ovako neće završiti. Odlukom vladajućih nešto više od tri i pol tisuće umirovljenika s najnižom mirovinom ostalo je bez 70 eura regresa.

Da podsjetimo, već ranije su splitski umirovljenici s najnižim mirovinama uskraćeni za uskrsnicu čime se Split svrstao među nekolicinu gradova koji za svoje najugroženije nije osigurao niti cent jednokratne potpore. Tada je opravdanje vladajućih bilo da sredstva nisu predviđena proračunom, a sada kad su mogla biti, to su hladno odbili.

Dok država i ova Vlada bez problema nalaze sredstva za gotovo 800 tisuća umirovljenika, vladajućoj većini je problem osigurati novce za njih 3 i pol tisuće. Ovdje razlog nije nemogućnost (jer je jasno kako mogućnosti i novaca ima) već je motiv nebriga i izostanak bilo kakve empatije. Poruka vladajućih umirovljenicima i socijalno ugroženima je jasna – snalazite se sami. 

Suglasni smo s podizanjem imovinskog cenzusa kojeg je gradska uprava danas predložila, ali to je odluka isključivo tehničke naravi, zbog općeg rasta mirovina i potencijalnog gubitka prava velikog dijela umirovljenika s najnižim mirovinama. 

Jer, naravno, zašto bi jedan generalno mali iznos novca preusmjerili onima kojima treba kad može ostati i 'propasti' na proračunskoj stavci kapitalnih ulaganja za koje nemaju ni ideje, a kamoli projekte i dozvole. Ishod očekivan, ali itekako razočaravajući', poručuje potpredsjednica splitskog HDZ-a.


Vaša reakcija na temu