DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE TROVANJA NA HVARU: Uhićeni vlasnik broda i kapetan

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE TROVANJA NA HVARU: Uhićeni vlasnik broda i kapetan

Sumnjiče se da su protivno pravilima struke ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinova

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje jučerašnjeg događaja kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u Split i hospitalizirani su ( tri punoljetne osobe- rođeni  1955, 1963 i 1975, te  dvoje djece-rođeni 2008. i 2014. svi državljani Republike Italije). Nakon ukazane liječničke pomoći u KBC Split utvrđeno je da su djeca životno ugrožena, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Nakon jučerašnje zaprimljene informacije poduzete su mjere i radnje prvog zahvata. Na mjesto događaja izašao je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu koji je rukovodio očevidom. Također, tijelo 57-godišnjeg stranog državljanina Republike Italije je prevezeno na Odjel patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

Danas tijekom dana nastavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu uz asistenciju službenika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić', službenika Službe za očevide i kriminalističku tehniku ove PU i službenika PP Hvar, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica i obavljenog očevida, danas su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićeni  i u službene prostorije hvarske policije dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i izvršenog očevida, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnji vlasnik broda i 27-godišnji kapetan protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja, dana 08. kolovoza 2019. godine, ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinova(ugljičnog monoksida) u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika.

Sutra tijekom jutra će obojica zbog osnovane sumnje u počinjenje Teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 4., u vezi sa člankom 215. Kaznenog zakona uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku, izvijestili su iz spliske policije.
 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49781, "");
Pregledaj komentare