Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DOŽIVJELA SRČANI ZASTOJ Britanka koju je na Kašjunima pogodio grom i dalje kritično

DOŽIVJELA SRČANI ZASTOJ Britanka koju je na Kašjunima pogodio grom i dalje kritično

'O ishodu je prerano govoriti'

Dr. Mileva Frankić, dežurna intenzivistica u Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a, izvijestila je o stanju turistice iz Britanije koju je na Kašjunima udario grom. 

'Jučer popodne smo zaprimili 48-godišnju britansku državljanku koja je na plaži u Splitu pogođena gromom. Zbog udara groma doživjela je srčani zastoj. Srećom, odmah na plaži je počelo oživljavanje koje je nastavljeno u kolima Hitne pomoći. 

Pacijenticu nadziremo klinički i laboratorijski. Nažalost, ona je i dalje životno ugrožena. Osim evidentnih promjena na koži, a to su opekline koje očekujemo kod udara groma, postoje i promjene na više organa koje su posljedice udara groma i srčanog zastoja. 

O krajnjim posljedicama i ishodu još uvijek je prerano govoriti', kazala je dr. Frankić. 

Novinari su je pitali je li imala ovakav slučaj. 

'Osobno nisam, najčešće nažalost takvi nesretnici ne dođu do nas', kazala je.

Neslužbeno saznajemo da je grom udario izravno 48-godišnju Britanku, a ne, kako se pretpostavljalo, u stablo ispod kojeg se sakrila. Ogrlica oko vrata je možda bila presudna.


Vaša reakcija na temu