Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Image by Gábor Adonyi from Pixabay DOZNAJEMO DETALJE Dron Ministarstva mora sa 60 litara kerozina se zabio u brdo na Braču

DOZNAJEMO DETALJE Dron Ministarstva mora sa 60 litara kerozina se zabio u brdo na Braču

Izgorjelo je 150 kvadrata makije

Požar koji je jutros izbio nakon pada drona kod mjesta Gornji Humac, nedaleko od zračne luke na Braču, stavljen je pod nadzor, doznajemo od zapovjednika bračkih vatrogasaca Nikole Martinića

'Izgorjelo je 150 hektara makije. Nema otvorenog plamena. Bit ćemo i dalje na požarištu zbog sanacije. Dron je udario u južne obronke Brača, sutra zovu jako jugo i moramo shvatiti cijelu ovu stvar krajnje ozbiljno', kazao nam je Martinić. 

Na mjesto pada upućene su sve vatrogasne snage otoka, izuzev vatrogasaca iz Milne. 

'Na terenu je 30 vatrogasaca s 13 vozila. Mjesto na koje se srušio dron je nepristupačno i do njega se probijamo sat vremena. Gasimo desantnom opremom', kaže Martinić. 

Dron, koji se srušio na Braču, imao je u sebi 60 litara kerozina i 30 litara ulja. Koristio se inače za snimanje prekršitelja na moru. Iz u Ministarstvu mora potvrdili da je riječ o njihovom dronu i da će uskoro poslati službeno priopćenje o padu.

Vaša reakcija na temu