Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PUCNJAVA KRAJ ŠKOLE SPINUT Meta napadača bio je Splićanin koji je prije tri godine izrešetan na Splitu 3

PUCNJAVA KRAJ ŠKOLE SPINUT Meta napadača bio je Splićanin koji je prije tri godine izrešetan na Splitu 3

Nepoznati na motociklu ispalio je više hitaca prema Dejanu M. na križanju Plančićeve i Rendićeve

Stanovnike splitskog kvarta Spinut šokirali su danas pucnjevi ispaljeni na križanju Plančićeve i Rendićeve ulice, tik uz igralište osnovne škole. Meta napadača na motociklu bio je Dejan M., Splićanin koji je prije desetak godina punio stranice crne kronike. Bio je dio veće skupine koja je osuđena za dilanje marihuane. 

Nešto ranije osuđen je zajedno sa svojim prijateljem Kristijanom Stojanovićem za dilanje heroina, a mediji su pisali i o pobuni koju je vodio u splitskom zatvoru te o sukobu s Markom Bekavcem, koji je u to doba kao maloljetnik bio pritvoren zbog ubojstva 21-godišnjaka na Bačvicama. 

Nepunih mjesec dana nakon što je Dejan M. u ožujku 2016. ranjen hicima iz vatrenog oružja na Splitu 3, policija je uhitila Bekavca zbog sumnje da je upravo on pucao, no nisu mu uspjeli ništa dokazati te je pušten nakon četiri mjeseca provedena u istražnom zatvoru. 

Prilikom očevida policija je u terencu s kojim se Dejan M. dovezao na Split 3 pronašla upute za Ivana Giljanovića koji je svjedočio u korist Kristijana Stojanovića na suđenju za ubojstvo Ive Stipetića. Giljanović je u svibnju 2018. na Kmanu izrešetao Bekavca koji mu je slao prijeteće poruke. Pomirili su se na suđenju. 

Pucao i probušio gumu na Golfu

Napadač je danas promašio Dejana M. i nije nikog ozlijedio. Prava je to sreća, komentirali su prolaznici pokazujući na školsko igralište koje je danas bilo prazno. Jedan metak probušio je gumu u blizini parkiranog Golfa. 

Nedugo nakon pucnjave policija je ogradila raskrižje. Pretražuju šire područje uokolo mjesta napada, djelovalo je kao da tragaju za nekakvim odbačenim predmetom. Velika aktivnost zamijećena je i u jednom ulazu u zgradu koja se nalazi kraj raskrižja Plančićeve i Rendićeve. Policija traži napadača, no pitanje je koliko će žrtva biti spremna na suradnju. 

Zbog očevida je bila blokirana Plančićeva do križanja s Rendićevom pa je došlo do manjih problema u prometu. Vozači su bili iznenađeni velikim brojem policajaca, a jedan se toliko zbunio da je pokušao proći blokiranim dijelom ulice unatoč traci s natpisom 'Stop – policija'. 


Vaša reakcija na temu