Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DOZNAJEMO Pitanje je trenutka kada će Škaričić biti smijenjen, propuste je otkrio u izjavi novinarima

DOZNAJEMO Pitanje je trenutka kada će Škaričić biti smijenjen, propuste je otkrio u izjavi novinarima

Hoće li još netko odgovarati zbog koronavirusa u Domu za stare i nemoćne ostaje za vidjeti

Pitanje je trenutka kada će ravnatelj Doma za stare i nemoćne Splitsko-dalmatinske županije Ivan Škaričić biti smijenjen. Još se službeno čeka i epidemiološko izvješće Bernarda Kaića, zamjenika ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capka, ali je odluka praktički već donesena zbog niza propusta koje je i Škaričić sam otkrio u izjavi.

Jedan je svakako što se temperatura u Domu za umirovljenike u Vukovarskoj ulici pojavila prije desetak dana, a kada je 'malo eskaliralo' i više korisnika 'zafibralo', alarmirali su se epidemiolozi bivšeg Higijenskog. Iako, prema riječima ministrice Vesne Bedeković, ravnatelji su na dnevnoj bazi podnositi izvješće o stanju, Škaričić nije naveo temperaturu.

- Nismo bili upoznati - kazala je ministrica.

Ono čime se još više urušio načeti sustav u Domu umirovljenika u Vukovarskoj što se testiranje na koronavirus nije obavilo prije povratka 'B tima' na posao. Dakle, koronavirusu su desetak dana bili izloženi korisnici i djelatnici smjene koja je odrađivala 15 dana prije odmora te znatan dio druge smjene koja je došla raditi drugih 15 dana.

Osim na profesionalnom planu, napravljen je i moralan propust, kako su mediji izvijestili, obitelji korisnika Doma uopće nisu obaviještene o stanju svojih članova  ni seobi.

- Ravnatelj bi trebao obavijestiti obitelj - kazala je Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo objašnjavajući kada su epidemiolozi saznali i što su poduzeli.

Hoće li još netko odgovarati zbog koronavirusa u Domu umirovljenika, ostaje za vidjeti. 

Vaša reakcija na temu