Foto: Pixabay.com Doznajte koliko su na izbornu promidžbu potrošili kandidati za Split

Doznajte koliko su na izbornu promidžbu potrošili kandidati za Split

Najviše je potrošio Ante Franić

Ušli smo u posljednjih pet dana predizborne kampanje za lokalne izbore. Kandidati do petka u ponoć mogu slati poruke, nakon čega nastupa predizborna šutnja koja će trajati sve do zatvaranja birališta u nedjelju u 19 sati.

Državno izborno povjerenstvo objavljuje financijska izvješća kandidata. Izvijestili su da vrlo mali broj kandidata nije ispunio svoju obvezu i u propisanom roku, sedam dana prije izbora, dostavio izvješća o dosadašnjem financiranju promidžbe.

Neka izvješća već su objavljena (ona dostavljena 6. 7. i 8. svibnja), no do kraja današnjeg dana objavljivat će se i dalje, što će uključivati i ona koja su predana jučer – iako je rok službeno istekao u subotu u ponoć.

Ovako 'stoje' kandidati za Split:

Izvješće o troškovima (rashodima) izborne promidžbe dosad objavljeno na stranicama DIP-a pokazuje da je kandidat Zdeslav Benzon potrošio 50.755 kuna, Ante Franić 231.734 kune, Željko Kerum 99.091 kunu, Vice Mihanović 201.689 kuna, Marijo Popović 14.211 kuna, Jakov Prkić 15.448 kuna, Ivica Puljak potrošio je 191.656 kuna, Branka Ramljak 15.370 kuna, javlja N1.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(97508, "");
Pregledaj komentare