Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DR. KRNIĆ O OZLIJEĐENIMA: Najteže je stradala mlađa muška osoba, nalazi se u životnoj opasnosti

DR. KRNIĆ O OZLIJEĐENIMA: Najteže je stradala mlađa muška osoba, nalazi se u životnoj opasnosti

Kod svih je riječ o opeklinama

U splitskom KBC-u  je dvoje ozlijeđenih iz teške prometne nesreće koja se dogodila na odmorištu Mosor u utorak popodne. Vozač automobila koji se zabio u agregat za gorivo je na licu mjesta poginuo, a troje ozlijeđenih je prevezeno u KBC Split. O stanju pacijenata je izvijestio dr. Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP). 

- Kroz popodne smo zaprimili tri osobe preko OHBP-a, najteže je stradala muška osoba mlađe životne dobi. Nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja pri Klinici za anesteziologiju i nalazi se u životnoj opasnosti. Podvrgnut je mjerama intenzivnog liječenja - kazao je dr. Krnić.

Drugi stradali, također hrvatski državljanin, zaprimljen je s težim ozljedama, naveo je, i u ovom trenutku je van životne opasnosti. Nalazi se na Klinici za kirurgiju. Među ozlijeđenima je bila i francuska državljanka koja je došla s lakšim ozljedama te je nakon kraće obrade puštena na kućnu njegu.

Kod svih se radi o opeklinama, variraju ovisno o postotku zahvaćenosti površine. 

- Najteže ozlijeđenom je zahvatilo veću površinu, nadamo se da ćemo u narednih od 48 do 72 sata da moći dati više informacija. U slučajevima zahvaćenosti veće površine  gube jako puno tekućine preko kože čime su dodatno izloženi infekcijama i septičkim stanjima, a samim time po život ugrožavajuće - izvijestio je dr. Krnić.


Vaša reakcija na temu