Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Dr. Saša Srića: 'Moramo biti psihološki jaki i čvrsti jer ta odgovornost nam je zalog za budućnost'

Dr. Saša Srića: 'Moramo biti psihološki jaki i čvrsti jer ta odgovornost nam je zalog za budućnost'

'U medijima se sve više spominju i potencijalni novi lijekovi koji bi mogli biti korisni u liječenju ove infekcije'

Specijalist internist i subspecijalist pulmolog, dr. Saša Srića, iz zagrebačke Klinike za plućne bolesti Jordanovac, putem Facebooka je pozvao građane da mu se slobodno obrate s pitanjima u svezi pandemije.

'Ulazimo u najkritičniji period od pojave pandemije Covid-19 infekcije. Važno je istaknuti da i dalje bilježimo linearni, a ne eksponencijalni rast zaraženih. Takav rast nam uljeva popriličnu vjeru i nadu da smo korak do izbjegavanja talijanskog odnosno španjolskog scenarija.

Jučerašnja brojka od dosada 867 zaraženih, 32 pacijenta na respiratoru i nažalost 6 preminulih pacijenata, govori da je velika većina naših sugrađana ozbiljno shvatila preporuke struke da socijalnom distancom i ostankom u svojim domovima značajno doprinose kontroli pandemije.

Naglasak je kao i do sada na što većem broju testiranja svih zdr. djelatnika, u više navrata kako bi zdr. sustav učinili dostupnim i očuvali ga u ovim teškim vremenima. Bitno je i testiranje sve većeg broja naših sugrađana.

U medijima se sve više spominju i potencijalni novi lijekovi koji bi mogli biti korisni u liječenju ove infekcije iako još nema znanstvenih i kliničkih istraživanja. Radi se o antimalariku klorokinu i poznatom antibiotiku azitromicinu, ali se spominju i danoprevir u liječenju hepatitisa C i remsdemivir koji se koristio u liječenju ebole.

Svjestan sam koliko frustrirajuće djeluje ne izlaziti iz domova, ali moramo biti psihološki jaki i čvrsti jer ta odgovornost nam je zalog za budućnost. Za sva pitanja slobodno mi se obratite - sasa.srica@gmail.com

Svi zajedno budimo partneri jedni drugima u zajedničkoj borbi, u pobjedu!'


Vaša reakcija na temu