Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Dr. Željka Karin: Da smo kontaktirani iz Doma za starije i nemoćne ranije, sigurno bismo se odazvali

Dr. Željka Karin: Da smo kontaktirani iz Doma za starije i nemoćne ranije, sigurno bismo se odazvali

Kao prvi dan se spominje konac ožujka

Nakon drame u Domu umirovljenika u Vukovarskoj ulici glavno pitanje je zašto se čekalo barem desetak dana od pojave temperature, da 'malo eskalira' kako je opisao ravnatelj Ivan Škaričić, da se zove epidemiološka služba.

Nakon objave tog frapantnog podatka, kojeg je otkrio ravnatelj osobno,  u medijima je izašla informacija od obiteljske liječnice koja vodi brigu o korisnicima Doma za umirovljenike da - nije mogla dobiti epidemiološku službu.

Kao prvi dan se spominje konac ožujka.

- Žao nam je svima zbog oboljelih u Domu za umirovljenike i vjerujem da su što se tiče liječenja napravili što su smatrali da treba, ali epidemiološki nisu poduzeli što su trebali, nisu nas kontaktirali. Da jesu, mi bismo se, naravno, odazvali - kazala nam je dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Pitali smo dr. Karin za navode da su zvali, ali da se nisu javljali na telefon.

- Mogu dopustiti mogućnost da se na 'prvu' netko ne javi, čak iako se naši pozivi preusmjeravaju na druge dežurne brojeve, ali logično je pitanje i čak i da jest tako, zašto su odustali? Zašto nisu nastavili zvati i druge dane?! Pa i da se nitko danima nije javljao, mogli su pješke doći tih 200 metara od Doma - slikovito odbacuje prebacivanje odgovornosti.

Dodala je i da se radi o instituciji koja skrbi o osjetljivoj skupini i da je i ona kao ravnateljica na raspolaganju 24 sata za takve situacije.

Vaša reakcija na temu