Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS Split DRAMA NA KOZJAKU: HGSS-oci spašavali planinara s infarktom

DRAMA NA KOZJAKU: HGSS-oci spašavali planinara s infarktom

Zbrinula ga je Hitna pomoć

U petak pslijepodne HGSS-ova stanica Split intervenirala je na Kozjaku zbog poziva u pomoć koji je stigao privatnim putem zbog osobe koja je imala simptome infarkta miokarda.

Osoba je planinarila sama po Kozjaku kada je osjetila jače simptome, te je pozvala pomoć prijatelja koji je potom obavijestio HGSS. Osoba je brzo locirana, te je četvero spašavatelja stiglo na vrijeme do nje, te je potom predala hitnoj medicinskoj pomoći.

'Simptomi infarkta miokarda su bol u prsima trajanja duže od 20 minuta. Bol se obično širi u lijevu ruku, vrat ili čeljust. Osim jake boli u prsima osoba može imati mučninu uz povraćanje, bol u gornjem dijelu trbuha, otežano disanje, znojenje ili gubitak svijesti. Vrlo je važno odmah pozvati liječnika kako se ne bi gubilo dragocjeno vrijeme do dolaska u bolnicu jer su ti sati za bolesnika najrizičniji. Osoba se u što hitnijem roku transportira u ležećem položaju', poručuju iz HGSS-a.

Vaša reakcija na temu