Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dražen Budimir na Đogaševoj listi: 'Iako nisam uključen u operativne poslove udruge, ponosni sam član BATT-a'

Dražen Budimir na Đogaševoj listi: 'Iako nisam uključen u operativne poslove udruge, ponosni sam član BATT-a'

'Ne mogu komentirati detalje oko prostora koji koriste u Vili Dalmaciji, nisam ni znao da ga imaju'

Na listi HDZ-a za Gradsko vijeće koju predvodi nestranački kandidat prof. dr.sc. Zoran Đogaš niz je liječnika, a među njima je visoko pozicioniran dječji kirurg Dražen Budimir. Uz njegovo ime stoji i da je član Udruge veterana BATT-a. Upravo je BATT punio medijske stupce jer im je tadašnji gradonačelnik Andro Krstulović Opara za nula (0) kuna ustupio prostor u Vili Dalmaciji. Ne samo da im je ugovor istekao, nego su i srušili povijesni staklenik i izgradili, ukratko, betonsku kućicu. Radovi su dovršeni, a na kraju je izašla građevinska inspekcija po prijavi i čeka se njihov sud. 

Nije samo Krstulović Opara progledao kroz prste BATT-u, nego i bivši gradonačelnik Ivica Puljak. Nastavili su koristiti prostore gdje se i sada nalaze, s tim da nemaju više ugovor ni na nula kuna, a o svemu je javnost informirao kao vijećnik SDP-ov Davor Matijević, danas gradonačelnički kandidat. Ispostavilo se da su i Puljak i Ivošević znali i ranije od šire javnosti jer ih je o tome obavijestio Tomislav Tukić, tada još predsjednik Upravnog vijeća park šume Marjan. Tukić je kasnije smijenjen zbog neslaganja s bivšim koordinatorom Srđanom Marinićem


Jedini koji nije znao, ispada, o čemu se radi je dr. Budimir.

Ostao je zapanjen kada smo ga pitali o prostoru i izvjesno nelegalnoj gradnji. Objasnio nam je usmeno da zaista ne zna o čemu se radi ni o korištenju prostora, bio je uvjeren da BATT u kompleksu Vile Dalmacije ima samo spomen ploču jer su s tog mjesta krenuli u rat.

Nakon razgovora, poslao nam je pisani odgovor.

- Trenutno sam dječji kirurg u splitskom KBC-u, ali sam član Udruge veterana BATT-a jer sam kao liječnik bio pomoćnik zapovjednika specijalne policije za sanitet. Nažalost, često sam bio u situaciji operirati pripadnike specijalne policije koji su išli na najteže zadatke u Domovinskom ratu. Zbog prirode svog posla nisam toliko uključen u operativne poslove udruge, sad se vidimo samo na obljetnicama pa ne mogu komentirati detalje oko prostora, ali sam svakako ponosan njihov član - naveo je dr. Budimir.

Matijevića je, inače, zbog izjava o korištenju prostora bez ugovora i gradnje iznesenima na konferenciji za medije, prozvao predsjednik Udruge Batt Mladen Todorić i najavio tužbu. Naveo je kako su imali potvrdu na glavni projekt i suglasnost za rad, a da im je rečeno da građevinska dozvola ne treba jer je objekt stariji od 1968. godine. S tim je bila upoznata i prethodna Puljkova administracija.

- Obično miševi izađu poslije Oluje, ali vjerujte mi, izašli smo mi na kraj i s opasnijim neprijateljima pa ćemo i s vama - poručio je tada Matijeviću uz dodatak da očito ne može prežaliti Jugoslaviju.

Vaša reakcija na temu