Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić DRUŠTVO MARJAN: Već vidimo nove zaplete u gospodarenju Park-šumom

DRUŠTVO MARJAN: Već vidimo nove zaplete u gospodarenju Park-šumom

'90 hektara marjanske šume nije splitsko već državno', upozoravaju

Na današnju objavu pristiglu iz Grada Splita kako je osnovana nova gospodarska jedinica, 'Marjan – šume Grada Splita' površine oko 115 ha,  a koja je isključivo u vlasništvu Grada Splita, oglasilo se i Društvo Marjan. Oni, naime već vide 'nove zaplete u gospodarenju jedinom splitskom park-šumom'.

'Od zaštićenog područja Park-šuma  Marjan površine oko 307 hektara, na šumske površine otpada oko 205 hektara.

Od tih 205 hektara, kako se navodi u tekstu, u isključivom vlasništvu Grada Splita i ostalih privatnih šumoposjednika je svega oko 115 hektara.

Iz toga proizlazi da oko 90 hektara marjanske šume nije splitsko već državno.

I tako je sad oko 205 hektara marjanske šume podijeljeno na oko 115 hektara Grada Splita i ostalih privatnih šumoposjednika i na 90 hektara Republike Hrvatske.

Već vidimo nove zaplete u gospodarenju PŠ Marjan', poručuju.

Vaša reakcija na temu