Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Državno odvjetništvo naložilo obdukciju 18-godišnjaka koji je umro u KBC-u Split nakon što je doveden iz zatvora

Državno odvjetništvo naložilo obdukciju 18-godišnjaka koji je umro u KBC-u Split nakon što je doveden iz zatvora

Ministarstvo pravosuđa cijeli je slučaj proglasilo tajnom. Otac dječaka ne zna od čega je umro njegov sin

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu naložilo je obdukciju 18-godišnjeg Kristijana Vukasovića koji je umro u splitskom KBC-u 20 dana nakon što je u lošem stanju doveden iz splitskog zatvora u kojem je bio od početka travnja zbog paljenja požara oko svoje kuće. 

Njegov otac u bolnici je primijetio da Kristian ima podljeve ispod trbuha te je to odmah prijavio policiji. Premda liječnici imaju obavezu prijaviti svaku sumnjivu ozljedu, to u ovom slučaju nisu napravili. 

Utvrdili su da su ozljede starijeg datuma i da nisu povezane s njegovim trenutnim stanjem. Policija je podnijela izvješće Državnom odvjetništvu i sucu istrage koji je odredio istražni zatvor, ali nisu povratno dobili nikakav nalog za postupanjem. Kako je pritvor ukinut jer je Vukasović u bolnici pao u komu, nisu više pratili njegovo stanje. O smrti su doznali od novinara. 

Što se dogodilo u zatvoru, odakle ozljede i zbog čega je uopće Kristian Vukasović premješten u bolnicu te od čega je preminuo, nije poznato ni njegovom ocu. Pitali smo sva ta pitanja Ministarstvo pravosuđa Upravu za zatvorski sustav, no oni su sve proglasili tajnom. 

Vukasović je u zatvoru završio nakon što je u dva dana potpalio četiri požara u neposrednoj blizini obiteljske kuće. U jednoj intervenciji požar je gasio i kanader. Psihijatar ga je vještačio i utvrdio da je bitno smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv. Zaključeno je da boluje od piromanije i da se mora liječiti. Zbog toga su mu i produžili istražni zatvor u nekoliko navrata. Prošlog mjeseca osuđen je na osam mjeseci zatvora. 

Kristianov otac tvrdi, pak, da je njegov sin bio dijete s posebnim potrebama te da je imao konstatirana fizička i psihička oštećenja. Kaže da sve to ima i napismeno. Postoji i mišljenje liječničke komisije koja je zaključila da je Kristian trebao stalnu pomoć. 

Vaša reakcija na temu