Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Stipendist, dobitnik dekanove nagrade i manager za međunarodno savjetovanje u studentskoj udruzi
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Dubrovčanin Bruno na danima karijera prestižnog fakulteta dobio posao u kompaniji koja je lider u retail industriji

'ZŠEM sam upisao jer jednostavno nudi više mogućnosti od ostalih poslovnih škola u Hrvatskoj'

Bruno Pregelj, student druge godine Zagrebačke škole ekonomije i managementa ispričao nam je svoju priču od završetka gimnazije do mjesta managera za međunarodno poslovanje u NEXTu, jedinom hrvatskom Junior Enterpriseu, studentskoj udruzi koja nudi razne vrste savjetovanja za kompanije. 

- Završio sam opću Gimnaziju u Dubrovniku te sam po završetku srednje škole razmišljao gdje dalje. ZŠEM sam upisao jer jednostavno nudi više mogućnosti od ostalih poslovnih škola u Hrvatskoj. Neke od tih mogućnosti su brojne studentske razmjene, osobni razvoj kao i stjecanje praktičnih znanja putem stručnih praksi za vrijeme studija. Nakon prve godine studija i dobrog akademskog uspjeha, bila mi je čast primiti dekanovu nagradu. Također, postao sam stipendist zaklade 'Ivana Hodak' te se odlučio postati mentor brucošima jer i sam znam kako je teško doći u novi grad, biti odvojen od obitelji te se uz fakultet još brinuti kako uspješno opstati u novom okruženju - ističe Bruno.


ZŠEM je prvi u Hrvatskoj po izvješćima Stručnog povjerenstva Agencije za znanost i visoko obrazovanje te je u 5% najboljih poslovnih škola u svijetu od 2013. godine te upravo zbog toga je diploma ZŠEM-a međunarodno priznata što je Bruni pri upisu na fakultet bila jedna od važnijih komponenti. S više od 150 partnerskih sveučilišta diljem svijeta i 34% međunarodnih studenata po akademskoj godini kao i 94% zapošljivost po završetku studija, ZŠEM je za Brunu bio logičan sljedeći korak.


- Na drugoj godini smo imali obvezu odraditi stručnu praksu u trajanju od mjesec dana. Nakon Student Future Daya, speed datinga organiziranih od strane ZŠEM-a, pronašao sam nekoliko potencijalnih poslova te se na kraju odlučio za stručnu praksu u marketingu retail industrije koja je jedna od najrazvijenijih industrija u Hrvatskoj. Tvrtka koja mi je pružila mogućnost odrađivanja stručne prakse je Kaufland Hrvatska k.d., koja je jedan od lidera retail industrije u Hrvatskoj ali i šire. Za Kaufland i njihov razvojni program sam saznao od njihovog CEO-a Patrica Rudata, koji je na ZŠEM-u održao predavanje o svom karijernom puto, što me se jako dojmilo. Nakon odrađenih intervjua dobio sam stručnu praksu i započeo svoj put u Kauflandu. Tijekom prakse upoznao sam mnogo dobrih ljudi, među njima i svog mentora koji mi je pomogao uklopiti se u sredinu i podučio me mojim zaduženjima i odgovornostima. Nakon odrađivanja stručne prakse odlučili su me zadržati kao dio svog tima gdje se nadam dalje razvijati i rasti. Trenutno sam u odjelu marketinga gdje nastaju Kauflandovi katalozi - ispričao je Bruno. 

Kako bi pripremili studente za uspjeh u globalnom poslovnom okruženju izloženom stalnim tehnološkim promjenama, Career centar organizira niz edukativnih i praktičnih radionica za razvoj karijere. Na radionicama studenti uče pravilno napisati životopis i motivacijsko pismo, kako se ponašati na razgovoru za posao te o ostalim fazama procesa kako bi se lakše istaknuli kao idealan kandidat. Za sve potrebne informacije o tržišnim prilikama za zapošljavanje, traženim kompetencijama te za pomoć pri odabiru područja interesa studenti mogu dogovoriti termin individualnih konzultacija.


- Možda se pitate kako je moguće svakodnevno raditi i studirati. ZŠEM-ov program SUR (student uz rad) omogućava studentima da se maksimalno posvete svojim obvezama van fakulteta, ali isto tako uspješno obavljaju svoje obaveze prema fakultetu. Profesori su doista susretljivi prema studentima - nemojte me krivo shvatiti, znanje zahtijevaju, ali izlaze vam u susret koliko je god moguće. Pohvalno je što fakultet organizira brojne debate i edukacije od strane vanjskih suradnika, koji studentima predstavljaju probleme iz realnog sektora te debatiraju o raznim načinima i metodama kako ih riješiti. Ja sam izabrao ovaj fakultet i nisam požalio jer ima sve sto sam tražio - od mogućnosti putovanja do mogućnosti rada uz faks, a to je danas jako teško pronaći i uskladiti - naglašava Bruno.

Postanite i vi dio uspješne priče prijavom putem internetske stranice ZŠEM-a te polaganjem prijemnog ispita.

Vaša reakcija na temu