Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čistoća DVA DANA ZAREDOM: Splitska Čistoća na repertoaru na redovnoj i na tematskoj sjednici

DVA DANA ZAREDOM: Splitska Čistoća na repertoaru na redovnoj i na tematskoj sjednici

Direktor će pred vijećnike i javnost nakon duljeg perioda

U ponedjeljak se nakon dvomjesečne stanke sastaju gradsku vijećnici. Raspravljat će se o financijskim izvješćima svih gradskih tvrtki i društava. Među njima i o Hajdukovom i KK Splita. Svakako će, uz to, biti zanimljiva tema i Čistoće, o kojoj će se raspravljati u dvije točke. Direktor Ivica Karoglan će pred vijećnike i javnost nakon duljeg perioda. Potom opet nakon redovite sjednice je zakazana tematska sjednica koju je inicirao i prikupio potpise HGS-ov Igor Stanišić još u lipnju. Samo je čekao kraj ljeta za predati ih, da ne 'ugrožava turističku sezonu'.

Izdvojimo za sada neke od brojki u Čistoći. U ovoj godini je zaposleno 40 novih radnika, a otišlo 15. Nakon odlazaka, ukupno je, prema izvješću, ostalo 341 stalno zaposlenih. 

Najviše je zaposlenih sa srednjom stručnom spremom, 67, 16 posto te  niskom, 14,4 posto. Visokoobrazovani su zastupljeni s 12,9 posto.

Na Karepovcu je lani deponirano ukupno 63.795,633 tone komunalnog  otpada iz Splita, a to je za malo manje od jednog posto više nego 2022. godine, odnosno 623,31 tone. 

U izvješću se prikazuje i dobit od oko 36.000 eura.

Višemjesečna previranja radnika i Uprave, podsjetimo, trebala bi biti okončana potpisivanjem kolektivnog ugovora do nadolazeće sjednice.

Vaša reakcija na temu