Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vatrogasci Selca DVA POŽARA U SAT VREMENA Brački vatrogasci: Ljudski nemar, nepažnja ili jednostavno zloća?

DVA POŽARA U SAT VREMENA Brački vatrogasci: Ljudski nemar, nepažnja ili jednostavno zloća?

O oba požara obaviještena je Policijska postaja Brač

Vatrogasci Selca su u nedjelju popodne na Facebook objavili tekst pod naslovom 'Ljudski nemar, nepažnja ili jednostavno zloća?', u kojemu su izvijestili o dva požara u razmaku od samo sat vremena.

- U poslijepodnevnim satima u nedjelju, 19. siječnja, u razmaku od sat vremena, dobili smo dojave o dva požara na području Novog sela. Uzroci su nepoznati, međutim s obzirom na jaku buru koja puše cijeli dan, još jednom pozivamo sve mještane na pojačani oprez i pažnju. Prvu dojavu o požaru na području 'Glave' kod Novog sela smo dobili u 13.20 sati. Na teren je žurno izašlo 11 vatrogasaca s tri vozila te je isti lokaliziran u 14.10 sati i potpuno ugašen u 15.00 sati. Opožarena površina je 50x50 metara suhe trave, niskog raslinja i borove šume. Nedugo nakon toga, u 15.25 sati dobivamo novu dojavu o požaru također na području Novog sela, predio Tumbin, srećom manjeg intenziteta, površine 10 m2 suhe trave. Isti je vrlo brzo ugašen. O oba požara obaviještena je policija PP Brač koja provodi izvide. Malo je potrebno da se vatra snažno razbukta i požar raširi, posebno kad bura puše kao danas, te ovim putem još jednom apeliramo na pojačani oprez - objavili su vatrogasci.


Vaša reakcija na temu