Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU SD Dvije prometne zbog pijanih vozača, jednu je skrivio policajac u Kaštelima

Dvije prometne zbog pijanih vozača, jednu je skrivio policajac u Kaštelima

Imao je 1,2 promila

Policija je na cestama Splitsko-dalmatinske županije za vikend zabilježila dvije prometne nesreće koje su skrivili vozači koji su bili pod utjecajem alkohola, a jedan od njih je policajac. 

U Baškoj Vodi je u petak, malo prije 18 sati, 48-godišnjak koji je imao 2,2 promila alkohola u krvi izgubio kontrolu nad vozilom. Prešao je preko otoka, sletio s ceste i udario u prometni znak i stablo. Zadržan je do otrježnjenja nakon čega je priveden na Općinski prekršajni sud.

Druga prometna se dogodila u subotu oko podne na Jadranskoj magistrali u Kaštel Štafiliću, a skrivio ju je policajac koji je bio izvan službe, a bio je pod utjecanjem alkohola od 1,2 promila. Zbog vožnje na nedovoljnoj udaljenosti nije se uspio pravovremeno se zaustaviti iza zaustavljenog Peugeota u kojega je udario s prednjim dijelom svog vozila te je Peugeot potisnut naprijed udario u autobus, dok je vozač vozilom Škoda prešao na sjevernu kolničku traku i udario u vozilo Golf.

'U prometnoj nesreći dvije putnice iz osobnog vozila Peugeot i vozač osobnog vozila Golf zadobili su lakše tjelesne ozljede. Protiv 22-godišnjeg vozača podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dok slijedi podnošenje prijedloga za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede radne dužnosti', poručila je policija.

Vaša reakcija na temu