Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DVOJICA GINEKOLOGA SPLITSKOG KBC-a U IZOLACIJI Hoće li bolnica možda podignuti razinu zaštite?

DVOJICA GINEKOLOGA SPLITSKOG KBC-a U IZOLACIJI Hoće li bolnica možda podignuti razinu zaštite?

Jedan je bio u društvu frizera koji je pozitivan na koronavirus, a drugi je bio na skijalištu odakle rapidno raste broj zaraženih

Sa splitske Klinike za ženske bolesti i porode dvoje ginekologa je poslano u izolaciju. Kako doznajemo, jedan je bio u društvu frizera koji je pozitivan na koronavirus, a drugi je bio na skijalištu odakle rapidno raste broj zaraženih.

Ono što brine djelatnike splitske bolnice je, kažu nam, odnos epidemiološke službe i svih odgovornih, a to je da ostali djelatnici nisu dobili nikakve upute za daljnje ponašanje.

I dalje nesmetano svi rade, odjel nije dezinficiran.

Usporedbe radi, djelatnica Fonda za zaštitu okoliša je također bila u kontaktu s frizerom i 50-ak radnika je poslano kući, a kat dezinficiran.

- Srećom, nekolicina ih se samoizoliralo radi odgovornosti prema poslu kojega rade, ali to nije dovoljno. Apeliramo i ovim putem da se shvati ozbiljnost situacije u bolnici. Ne možemo govoriti ni o epidemioškoj predostrožnosti dok je kafić u našem sklopu otvoren - kažu nam medicinari.

Za komentar smo nazvali čelnika KBC Split dr. Julija Meštrovića, ali je bio zauzet, zato nam je pomoćnik  dr. Anton Marović rekao da su se izolirali ginekolozi i da je dovoljno.

Upute koje su dobili oko koronavirusa, dodajmo, se tiču odlaska na seminare ili korištenja godišnjeg odmora za potrebe samoizolacije.

Vaša reakcija na temu