Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Džemo dobio osam mjeseci zatvora zbog tegle Lino Lade od 40 kuna

Džemo dobio osam mjeseci zatvora zbog tegle Lino Lade od 40 kuna

Psovao je majku trgovcima i prijetio klanjem

Dž. H. zvani Džemo osuđen je na Općinskom sudu u Splitu na osam mjeseci zatvora jer je prijetio trgovcima i skladištaru koji su ga sumnjičili da je ukrao teglu Lino Lade od 750 grama vrijednu 40 kuna. Sve se dogodilo potkraj 2013. godine ispred trgovine u Trogiru. Za svaku prijetnju je dobio po šest mjeseci zatvora.

U presudi se navodi da je svjestan da poslodavcu odgovaraju za sve neopravdane manjkove trgovcima psovao majku, govorio da su ludi i da će ih satrati, ubiti i zaklati. 

Okrivljeni je negirao djelo. Kazao je kako je na povratku s posla svratio u dućan i kupio dosta stvari, među njima i Lino Ladu. Potom je otišao u drugi dućan s druge strane ulice i tu kupio nešto stvari za 300 kuna i sve platio. 

Kada je izašao iz trgovine, optužili su ga da nije platio Lino Ladu. Momku koji ga je optužio za krađu rekao je da provjeri na kasi pa će vidjeti da je Lino Lada kupljena u drugom dućanu. Momak mu je rekao da odjebe i da on neće ništa provjeravati. Tada mu je izbio iz ruke teglu koja je pala na tlo. Tvrdi da nikome nije prijetio. 

Trgovci i skladištar drukčije su naveli. Opisali su da je okrivljeni ispod jakne imao dosta stvari te da je došlo i do fizičkog napada. Tvrde da je Džemo uhvatio za vrat prodavača i da je zaprijetio da će ih ubiti i zaklati. Okrivljeni im nije dao nikakav račun, a inventura je pokazala kako su nedostajale tegle Nutelle.

Sud im je poklonio vjeru i zaključio da je okrivljeni postupao s izravnom namjerom. Kao olakotne okolnosti cijenile su se osobne prilike okrivljenika i to što oštećenici nisu zainteresirani za kazneni progon. Otegotna je bila višestruka osuđivanost.

Vaša reakcija na temu