Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Edo, Marija, Ian i Lota otvorili dječje igralište na Skalicama

Edo, Marija, Ian i Lota otvorili dječje igralište na Skalicama

Posebno je po tome što ima piknik zonu, četiri stola s osam klupa, gdje može 40-ak djece slaviti rođendane i igrati se - kazao je Siniša Jonjić

Svečano je otvoreno dječje igralište na Skalicama, koje se proteže na 1000 kvadrata, a vrpcu su prerezali članovi Udruge Srce, Edo Bulić i Marija Vučemilović Grgić, te Ian Herceg i Lota Kvasina koji će napokon uživati u novouređenom igralištu. 

- Jedva smo čekali prerezati traku i početi se igrati, volimo ovaj park, posebno tobogan i klackalice. Svaki dan našu tetu u vrtiću pitat ćemo možemo li se ići igrati - kazali su nam jednoglasno četverogodišnji Ian i Lota.


Na otvaranju su zapjevali članovi Dječjeg zbora Srdelice, a okupio se veliki broj djece i njihovih roditelja. Posebno zadovoljni realiziranim projektom bili su predsjednik GK Lovret gospodin Ivo Bego i njegov zamjenik Siniša Jonjić

- Iako su svaki dan dolazila i virila preko ograde, nikako im nije bilo jasno zašto ne mogu ući i igrati se. Dolazili su čak i iz drugih kvartova, Blatina, Pujanki, Visoke s roditeljima da probaju nove sprave, jedinstvene u gradu. Evo došao je i taj dan. Nakon primopredaje igrališta izvođača Gradu kao investitoru, napokon su djeca dočekala i svečanost otvaranja dječjeg igrališta na Skalicama. Sretan sam prvenstveno zbog djece koja guštaju, kako i sami možete vidjeti - kazao je Siniša Jonjić. 

Istovremeno, nešto niže locirano od igrališta, otvoreno je ograđeno igralište za istrčavanje pasa kao i dvije česme.

- Igralište je napravljeno po europskim standardima. Novo je i posebno što ima parking, pristup i sprave prilagođene za invalide i djecu s posebnim potrebama. Poseban je po tome što ima piknik zonu, četiri stola s osam klupa, gdje može 40-ak djece slaviti rođendane i igrati se, bez potrebe da roditelji plaćaju skupe igraonice. Igralište im je dostupno i u večernjim satima, reflektori će svijetliti do 10 sati navečer. Donacijama smo napravili i česmu koja se nalazi izvan igrališta, a sve kako bi se djeca mogla napiti vode i oprati ruke. Ovo sada ovdje je pun pansion - poručio je Siniša Jonjić.


Dodajmo još kako je Hajduka ovom prigodom donirao dvije nove lopte kako bi se djeca u cageballu mogla igrati.

Vaša reakcija na temu