Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Edo Pezzi nakon optužbi za rasizam: 'Nažalost, to je traženje teme gdje je nema'

Edo Pezzi nakon optužbi za rasizam: 'Nažalost, to je traženje teme gdje je nema'

Više vrijedi Modrić nego cijeli engleski nogomet - rekao je splitski novinar

Nakon prozivki za rasistički ispad zbog osvrta na poraz Engleza u finalu Europskog prvenstva, doajen sportskog novinarstva Edo Pezzi komentirao nam je takve navode. Komentirajući skidanje srebrne medalje, Pezzi je rekao sljedeće: 'Ja sam živio u Engleskoj godinu dana kao student, tamo davno na Svjetskom prvenstvu 1966. u nogometu. To je bio sasvim drukčiji narod od ovoga sada. Svašta je došlo u tu zemlju i tu se ne treba čuditi ovim stvarima'.

- Nažalost, to je traženje teme gdje je nema. Bojim se da je prvo netko nepismen pročitao tekst, pa je krenulo. Nigdje u onome što sam rekao nema rasizma, samo je riječ o odnosu Engleza prema nogometu - kazao je Pezzi.

Istaknuo je da ga godinama iritira njihova napuhanost, a po njemu, nema tu nogometa.

- Cijela moja poanta je to, njihova uobraženost i potcjenjivanje suparnika. Pa gdje ste vidjeli ikad u sportu da netko proglašava unaprijed praznik jer će biti prvak? To je, po meni, nedopustivo. Skidanje srebrne medalje je omalovažanje Talijana, navijača i svih ljubitelja sporta - obrazložio nam je.

Kazao nam je i da je dovoljno pročitati i engleske medije što pišu o reprezentaciji i bit će svima jasno o čemu se radi, da je i njegov komentar upravo na tom tragu, isključivo nogometnom i da ljudi to razumiju.

Bio je, kaže, 1966. godine u Engleskoj, pratio Svjetsko prvenstvo i navijao dugi niz godina za njih.

- Nažalost, nema tu više nogometa, ostala je samo bahatost. Izgubili su svoju prepoznatljivost. Možda netko voli takav nogomet, ja ne. Volim španjolski, talijanski i volim onaj kakav igra naš Luka Modrić. Više vrijedi Modrić nego cijeli engleski nogomet - podvukao je Pezzi.

Vrijeme koje je proveo u Engleskoj 1966. godine, kako je rekao, među najljepšim trenucima mu je u životu. Naveo je da ih zna kao skromne.

- Zajedno sam sa susjedom prao automobil. Poslije sam, kada sam se vratio u Split, saznao da je to bio Sean Connery. To je skromnost koja je krasila tadašnju Veliku Britaniju - ispričao nam je anegdotu za kraj.

Vaša reakcija na temu