Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Egzodus s Brača: Virus se strelovito širi, spominje se 'super širitelj'

Egzodus s Brača: Virus se strelovito širi, spominje se 'super širitelj'

Nakon objave o mogućnosti karantene otoka koji je do jučer disao slobodno, radnici i obitelji odlaze put Splita

S Brača se kao u srcu sezone nisu mogli ukrcati svi automobili u trajekt! Nakon objave o mogućnosti karantene otoka koji je do jučer disao slobodno, radnici i obitelji odlaze put Splita. U 15.30 su ostali vani, u redu su za onaj u 20 sati. Dodatno je zbunila činjenica, kako nam kažu malobrojni razočarani Supetrani, što su informacije još uvijek oprečne, s jedne strane se govori da će se vratiti stroge mjere otprije, a s druge pak nacionalni Stožer spominje karantenu.

- Danas se govori i da ih je više od 40 zaraženih. Ono što mi znamo je da je najveći broj u Nerežišćima gdje se, kako nam pričaju, vratio čovjek iz bolnice. 'Bogati barba' kojega je rodbina pohitala vidjeti - priča nam prodavačica tužna jer je mislila konačno vidjeti svoju majku.

Priča nam baš iskreno pogođena situacijom da joj je žao svih ljudi.

- Koliko mi znamo, otišao je u bolnicu negativan na koronu, a izašao pozitivan. Ali, isto su se mogli suzdržati od posjeta, ma najradije bi rekla bi li tako da nije dobrostojeći - u dahu nam je iznosila.

Još nam je nekoliko mještana kazalo i da je jedna od susjeda navodnog 'nultog pacijenta' jako infektivna, ili u žargonu 'super širitelj'.

Na kraju se za prvo javljanje možemo poslužiti riječima Fabijana, poznatijeg kao Duje koji se spremao otvoriti restoran u ponedjeljak:

- Obranili smo penal, pa nam se od stative ušulja priko crte!


Vaša reakcija na temu