Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
EKSKLUZIVNO: HSS potpisuje novi koalicijski sporazum sa SDP-om!

EKSKLUZIVNO: HSS potpisuje novi koalicijski sporazum sa SDP-om!

Predsjednik Krešo Beljak je, čini se, odigrao dupli pas s HDZ-om i zabio im gol, a sada će Plenkoviću biti jako teško imati stabilnu većinu u Saboru

HSS na nacionalnoj razini potpisuje koalicijski sporazum sa SDP-om! U posjedu smo sporazuma o kojem se odlučuje na elektronskoj sjednici 'seljaka', a u kojem stoji uvodno da sukladno iskazanoj volji o stvaranju izborne koalicije i zajedničkom izlasku na sljedeće izbore za Sabor s ciljem pobjede i sastavljanja koalicijske Vlade potpisuju sporazum o zajedničkom izlasku na izbore. 

Kako stoji u objašnjenu, saziva se elektronskim putem jer se većina članova Glavnog odbora HSS-a izjasnila da želi tako zbog predizbornih aktivnosti kandidata. Dio HSS-ovaca koji se protive ovakvoj suradnji kažu da Krešo Beljak saziva elektronsku sjednicu jer je nema podršku Glavnog odbora te da je ovako lakše manipulirati.

Bilo kako bilo, ovim sporazumom se HSS-u nudi šest prolaznih mandata, jedan više nego sada. A Beljak je, čini se, odigrao dupli pas s HDZ-om i zabio im gol. Naime, kandidatkinja HSS-a za splitsku gradonačelnicu Mirna Kovačić odustala je od izborne utrke i priklonila se HDZ-ovom Andri Krstuloviću Opari. Našla se odmah na listi HDZ-a. Tako je bilo i s kandidatom za župana. I Tonči Božanić je na isti način postupio. Beljak je govorio da on nema veze s tim, ali činilo se da vjetrovi pušu prema 'povratku korijenima', odnosno HDZ-u.

Još je i premijer Andrej Plenković, prema izvorima iz HDZ-a, govorio o HSS-u kao sestrinskoj stranci i da bi s njima pregovarao. Sad je jasno da ako HDZ-u u Saboru ne pruži podršku HNS, nema stabilne Vlade. Izvanredni izbori su korak bliže. Osim ako članovi HSS-a odbiju koalicijski sporazum s potpisom Davora Bernardića i Kreše Beljaka.

Predsjedništvo SDP je, dodajmo, na sjednici prema dostupnim informacijama usvojilo ovaj koalicijski sporazum.

Vaša reakcija na temu