Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: EKSPLOZIJA U CENTRU SPLITA Više ozlijeđenih u restoranu u Čulića dvorima. Donosimo izjave očevidaca

FOTO/VIDEO: EKSPLOZIJA U CENTRU SPLITA Više ozlijeđenih u restoranu u Čulića dvorima. Donosimo izjave očevidaca

Neslužbeno saznajemo da su ranjeni na operaciji na odjelu plastične kirurgije

Oko 12 sati u središtu Split odjeknula je snažna eksplozija. U restoranu Mexican food u Čulića dvorima eksplodirao je plin.

Više je ljudi ozlijeđeno. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o dvije osobe koje su zadobile opekotine uslijed požara. O težini ozljeda nema informacija.

Neslužbeno saznajemo da su ozlijeđeni na operaciji na Odjelu plastične kirurgije.

Traje očevid.

Zagrebačka ulica je zatvorena za promet od križanja s Držićevom do Manuške poljana. Vatrogasci i policija su na terenu.



Građani su ogorčeni. 'Prolazni, koji živi u blizini je vikao na ugostitelja da će njihov turizam uništiti sve.

- Mi ovdje živimo, ubit ćete nas. Sve satrata unutra - vikao je.



Očevidac Bakula nam kaže:

'Nas trojica smo sjedili u kafiću, kad je to roknulo...

Ja sam dotrčao i ugledao momka kojeg je eksplozija izbacila kroz vrata restorana. Ležao je na dasci s krhotinama po sebi. Pitao sam ga kako je. Odgovorio je da je dobro, ali da ne čuje.

Ovi viču zovi prvu pomoć, ja zovem 112 - zauzeto. Ja unutra, više nije bilo nikoga. Jedan je bio vanka cijeli od spize, u eksploziji ga poklopila teća s hranom', prepričava.




Ante Knežević, zatekao se tu u kombiju.


Svjedokinja iz susjedne Tiskove trafike Renata Ivanković kaže da je pomislila da je potres. Vidjela je ozlijeđene, ženu i muškarca. Kaže kako je sreća što u tom trenutku nije bilo više prolaznika.


Majka vlasnika restorana, Inga Kelez kaže kako je jutros u ugostiteljski objekt dostavljen plin te da je odmah uočeno kako je jedna boca neispravna, da pušta plin. Zvali su dostavljača, a on im je pokušao objasniti kako će problem riješiti. Kada je radnik to pokušao primijeniti, plin je eksplodirao.

Poslušajte.



Vaša reakcija na temu