Foto: Joško Šupić Eleonora Mandić prozvala Čogelju: Fontana se pretvorila u pitar, na Splitu 3 svatko smatra da može intervenirati u prostoru!

Eleonora Mandić prozvala Čogelju: Fontana se pretvorila u pitar, na Splitu 3 svatko smatra da može intervenirati u prostoru!

Predsjednik kotara sustavno s 'vertikalom vlasti' uništava projekt kojem se divi cijeli svijet

Eleonora Mandić, koordinatorica SDP-a za Split 3,  osvrnula se na radove 'Parkova i nasada' na Splitu 3, koji su odlučili nefunkcionalnu fontanu pretvoriti u zelenu površinu. Napala je predsjednika kotara Stipu Čogelju...

- Postavljanje zelenog otoka u Ulici Ruđera Boškovića ispred broja 24 je urbicid, po riječima projektanta Boškovićeve, uglednog arhitekta Ante Svarčića. To misli veliki broj građana Splita 3. Nedavno smo proslavili pola stoljeća svjetski poznatog Projekta Split 3, a nedugo nakon toga imamo fontanu - pitar. Kotarskom čelniku puna su usta prelijepog kotara i njegove arhitekture koju treba sačuvati i Projekta Split 3, ali sustavno zajedno s 'vertikalom vlasti' uništava projekt kojem se divi cijeli svijet. Ovo je još jedna u nizu 'genijalnih' ideja, od pretvaranja parkirališta u crkvu pored tržnice, do provlačenja ispod radara izgradnje privatnog zdravstvenog centra gdje se pogoduje privatnom kapitalu. Nadalje, tu je naplaćivanje garaža zbog smanjenja broja parkirnih mjesta pred našim zgradama, a kruna svega je pitar - rekla je Mandić.

SDP-ovka je zaključila priopćenje riječima:

- Vizura kotara nepovratno se gubi i od lijepo i prikladno uređenog, višestruko nagrađivanog kvarta, dolazimo do vizije Splita 3 u kojoj svatko smatra da može intervenirati u prostoru na način kako mu se svidi. A navodno su kotarskom čelniku i gradskoj vlasti stanovnici kotara na prvom mjestu! 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14