EPILOG POBUNE NA EKONOMIJI Bivši predsjednik Studentskog zbora završio na policiji!

EPILOG POBUNE NA EKONOMIJI Bivši predsjednik Studentskog zbora završio na policiji!

'Tko će biti kriv kad Ekonomski fakultet u Splitu postane novo žarište zaraze?', pitaju studenti

Tomislav Milošević, jedan od inicijatora organiziranja peticije na Ekonomskom fakultetu, pokrenutu da se uvaži preporuka rektora Dragana Ljutića o dva kolokvija tjedno, završio je u subotu popodne na ispitivanju u policijskoj postaji.

Nedugo nakon objavljivanja peticije u medijima, pozvan je na razgovor. 

- Ispostavilo se da su me zvali i radi statusa na Facebooku, u kojem sam se sarkastično osvrnuo na situaciju na fakultetu gdje su u jednom tjednu zgusnuti svi kolokviji svih studenata - kazao nam je.

Sporna je bila rečenica 'ništa ne brinite, svi koji se zaraze ili su u izolaciji, nemaju pravo na online ispite'.

U daljnjem razgovoru su ga pitali je li istina da je dekanici Maji Fredotović najavio prosvjed zbog organizacije kolokvija na ovaj način. 

- Rekao sam da nisam i da mi ne pada na pamet to u ovakvim okolnostima epidemije. Pa, mi radi koronavirusa i tražimo drukčiji model provjere, sigurniji i s razmacima! - prepričao nam je.

Zanimalo ga je i tko ga je prijavio, ali je dobio odgovor da su 'radom na terenu došli do njega'. S dekanicom je, inače, bio na razgovoru, ali je, kaže, ona odbila sve prijedloge i iznijela svoje argumente zašto su kolokviji orgajizirani ovako. 

Sve je, rekao nam je na kraju, prošlo u redu na policiji, objasnio je o čemu se radi i zašto i na osnovu čega traže 'normalniji i sigurniji raspored polaganja'.

- Pozivam sve kolege da budu odgovorni, bilo da imaju simptome ili ih netko njihov blizak ima, da ne dolaze polagati kolokvije - poručio je na kraju. 

Studentski zbor Ekonomskog fakulteta, dodajmo, objavio je kako Hrvatska obara rekorde u broju zaraženih, a dekanica i dalje ne planira promijeniti odluku o pisanju kolokvija sukladno preporuci rektora. 

- Više puta smo upozoravali dekanicu da je neprihvatljivo pisanje pet i više kolokvija u jednom tjednu, te da treba zaraženima i onima u izolaciji omogućiti dodatne termine za pisanje kolokvija. Uprava fakulteta se oglušila! - naveli su.

Uprava fakulteta, kažu, ne doživljava preporuku rektora inače po struci liječnika. 

Upravu fakulteta, navode ne zanima preko 1200 studenata koji su nezadovoljni donesenom odlukom o pisanju kolokvija. 

- Što će napraviti studenti koji imaju koronu ili oni koji su u samoizolaciji, a marljivo su se pripremali za kolokvije?

Što bi vi ministri Radovan Fucks i Vili Beroš, gospodine Davor Božinović , premijeru Andrej Plenković, predstavnici nacionalnog stožera Alemka Markotić i Krunoslav Capak napravili da ste na mjestu studenata? Što planirate napraviti u pogledu ovakve odluke dekanice fakulteta?

Tko će biti kriv kad Ekonomski fakultet u Splitu postane novo žarište zaraze? - pitaju među ostalim.

Dodali su i da je bivši predsjednik studentskog zbora, Tomislav Milošević zbog pokrenute peticije pozvan u policijskoj postaji.


-  Pretpostavlja se da ga je dekanica prijavila, a na vama je da zaključite s kojim ciljem - prozivaju Fredotović. 

Nakon razgovora u policiji, tvrde, i dalje nije poznato u čemu je problem, osim u tome da je dekanica prezentirala ono što joj odgovara, te da je zaboravila na najbitnije činjenice. 

- Zaboravila je da nije omogućila pisanje kolokvija onima koji su u samoizolaciji ili imaju simptome i čekaju testiranje. 

Zaboravila je spomenuti da je preporuka rektora da se pišu samo dva kolokvija tjedno. 

Zaboravila je da se studente ne može zastrašiti lažnim optužbama policiji - revoltirano zaključuju.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(80947, "");
Pregledaj komentare