Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
EPILOG POBUNE NA EKONOMIJI Bivši predsjednik Studentskog zbora završio na policiji!

EPILOG POBUNE NA EKONOMIJI Bivši predsjednik Studentskog zbora završio na policiji!

'Tko će biti kriv kad Ekonomski fakultet u Splitu postane novo žarište zaraze?', pitaju studenti

Tomislav Milošević, jedan od inicijatora organiziranja peticije na Ekonomskom fakultetu, pokrenutu da se uvaži preporuka rektora Dragana Ljutića o dva kolokvija tjedno, završio je u subotu popodne na ispitivanju u policijskoj postaji.

Nedugo nakon objavljivanja peticije u medijima, pozvan je na razgovor. 

- Ispostavilo se da su me zvali i radi statusa na Facebooku, u kojem sam se sarkastično osvrnuo na situaciju na fakultetu gdje su u jednom tjednu zgusnuti svi kolokviji svih studenata - kazao nam je.

Sporna je bila rečenica 'ništa ne brinite, svi koji se zaraze ili su u izolaciji, nemaju pravo na online ispite'.

U daljnjem razgovoru su ga pitali je li istina da je dekanici Maji Fredotović najavio prosvjed zbog organizacije kolokvija na ovaj način. 

- Rekao sam da nisam i da mi ne pada na pamet to u ovakvim okolnostima epidemije. Pa, mi radi koronavirusa i tražimo drukčiji model provjere, sigurniji i s razmacima! - prepričao nam je.

Zanimalo ga je i tko ga je prijavio, ali je dobio odgovor da su 'radom na terenu došli do njega'. S dekanicom je, inače, bio na razgovoru, ali je, kaže, ona odbila sve prijedloge i iznijela svoje argumente zašto su kolokviji orgajizirani ovako. 

Sve je, rekao nam je na kraju, prošlo u redu na policiji, objasnio je o čemu se radi i zašto i na osnovu čega traže 'normalniji i sigurniji raspored polaganja'.

- Pozivam sve kolege da budu odgovorni, bilo da imaju simptome ili ih netko njihov blizak ima, da ne dolaze polagati kolokvije - poručio je na kraju. 

Studentski zbor Ekonomskog fakulteta, dodajmo, objavio je kako Hrvatska obara rekorde u broju zaraženih, a dekanica i dalje ne planira promijeniti odluku o pisanju kolokvija sukladno preporuci rektora. 

- Više puta smo upozoravali dekanicu da je neprihvatljivo pisanje pet i više kolokvija u jednom tjednu, te da treba zaraženima i onima u izolaciji omogućiti dodatne termine za pisanje kolokvija. Uprava fakulteta se oglušila! - naveli su.

Uprava fakulteta, kažu, ne doživljava preporuku rektora inače po struci liječnika. 

Upravu fakulteta, navode ne zanima preko 1200 studenata koji su nezadovoljni donesenom odlukom o pisanju kolokvija. 

- Što će napraviti studenti koji imaju koronu ili oni koji su u samoizolaciji, a marljivo su se pripremali za kolokvije?

Što bi vi ministri Radovan Fucks i Vili Beroš, gospodine Davor Božinović , premijeru Andrej Plenković, predstavnici nacionalnog stožera Alemka Markotić i Krunoslav Capak napravili da ste na mjestu studenata? Što planirate napraviti u pogledu ovakve odluke dekanice fakulteta?

Tko će biti kriv kad Ekonomski fakultet u Splitu postane novo žarište zaraze? - pitaju među ostalim.

Dodali su i da je bivši predsjednik studentskog zbora, Tomislav Milošević zbog pokrenute peticije pozvan u policijskoj postaji.


-  Pretpostavlja se da ga je dekanica prijavila, a na vama je da zaključite s kojim ciljem - prozivaju Fredotović. 

Nakon razgovora u policiji, tvrde, i dalje nije poznato u čemu je problem, osim u tome da je dekanica prezentirala ono što joj odgovara, te da je zaboravila na najbitnije činjenice. 

- Zaboravila je da nije omogućila pisanje kolokvija onima koji su u samoizolaciji ili imaju simptome i čekaju testiranje. 

Zaboravila je spomenuti da je preporuka rektora da se pišu samo dva kolokvija tjedno. 

Zaboravila je da se studente ne može zastrašiti lažnim optužbama policiji - revoltirano zaključuju.

Vaša reakcija na temu