Evo kako je žena iz BiH prevarila hrvatski zdravstveni i mirovinski sustav

Evo kako je žena iz BiH prevarila hrvatski zdravstveni i mirovinski sustav

Šteta je veća od 206.000 kuna

Policajci iz Metkovića su dovršili istraživanje nad 42-godišnjakinjom koju su osumnjičili za prijevaru. Utvrdili su da je s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, iskoristila fiktivno prijavljeno prebivalište u Metkoviću, iako je njen stvarni boravak u Bosni i Hercegovini te je tako dovela u zabludu djelatnike mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te je od 2010. godine do danas neovlašteno koristila sredstva zdravstvenog osiguranja u iznosu većem od 23 tisuće kuna. 

Također se sumnjiči da je od 2009. do 2012 godine na ime isplaćenih roditeljskih naknada neovlašteno prisvojila gotovo 60 tisuća kuna, dok je od 2012. do 2019. godine temeljem podnesenih zahtjeva za doplatak djeci neovlašteno prisvojila iznos od 109 tisuća kuna. Isto tako, kao nezaposlena osoba prisvojila je novčani iznos od 13 tisuća kuna.

- Na opisane načine 42-godišnjakinja je oštetila mirovinsko i zdravstveno osiguranje za iznos nešto veći od 206 tisuća kuna. Policija protiv osumnjičene 44-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću - poručili su iz dubrovačke policije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57303, "");
Pregledaj komentare
29