Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Evo što se sve događalo s Domom za starije i nemoćne u kojem su jučer poginule dvije osobe

Evo što se sve događalo s Domom za starije i nemoćne u kojem su jučer poginule dvije osobe

Neko je vrijeme bio zatvoren zbog neispunjavanja minimalnih tehničkih uvjeta

Na adresi Doma za starije i nemoćne u Dugom Ratu gdje su u jučerašnjem požaru živote izgubile dvije osobe ustanova djeluje od 2014. godine. Prvo se zvao 'Toleranca', potom 'Lazar', koje je vodila ista osoba, Hajdi Bellenfant da bi bio zatvoren 2018. godine zbog neispunjavanja minimalnih tehničkih uvjeta.

Na istoj adresi je otvoren dom imena 'Providenca' u kojemu su u požaru poginule dvije osobe. Do veljače 2016. djelovao je dom pod imenom 'Toleranca'.

Tada su na Facebooku, još stoje objave, naveli da je 'u tijeku izgradnja novog doma za starije i nemoćne osobe 'San Antonio' u samom centru Dugog Rata, gdje će korisnici moći samostalno ili uz pomoć njegovateljica šetati i družiti se s mještanima, što sad ne mogu zbog pozicije doma 'Toleranca'.

Samo nekoliko mjeseci kasnije osnovana je tvrtka 'Lazar', a korisnici su ostali na istoj lokaciji. Zatvoren je, prema pisanju medija koji su objavili odgovor resornog ministarstva, zbog neispunjavanja minimalnih tehničkih uvjeta. 

Prema podatcima dostupnim na internetu, iste godine je otvoren na istoj adresi 'Providenca'.

U opisu doma stoji da je osoba ovlaštena za zastupanje Anita Vrca.

Vaša reakcija na temu