Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FAVORITI SPLIĆANA Puljak, Pauletić, Kerum i Visković popularniji od Krstulovića Opare

FAVORITI SPLIĆANA Puljak, Pauletić, Kerum i Visković popularniji od Krstulovića Opare

Gradonačelnik Splita u svom je gradu dobio tek 587 glasova

Uoči ovih izbora u HDZ-u je vladala velika borba za preferecijalne glasove budući da slijede izbori za županijska i gradska vodstva stranke. S obzirom da za manje od godinu dana stižu i lokalni izbori, i u drugim strankama s velikim iščekivanjem pratio se rasplet glasanja. Pa kako stoji stvar u Splitu?

Za Andru Krstulovića Oparu ne baš najbolje. Gradonačelnik Splita u svom je gradu dobio tek 587 glasova, što je tek nešto malo bolje od katastrofalnog rezultata njegovog prethodnika Ive Baldasara koji je na izborima 2016. dobio 303 glasa. S jednom velikom razlikom. Baldasar je već dobio šut kartu iz SDP-a i na tim izborima je nastupio na gubitničkoj listi koalicije Milana Bandića, dok je Krstulović Opara igrao u timu moćnog HDZ-a Andreja Plenkovića koji je pomeo konkurenciju. 

Marijana Puljak dobila je u Splitu više od 2.000 glasova, Robert Pauletić preko 1.800, Željko Kerum više od 1.700, Tamara Visković dva i pol puta više glasova od gradonačelnika Splita. Jasno da se glasovi na parlamentarnim izborima ne mogu tek tako preslikati na lokalne, ali evidentno Krstulović Opara ne uživa naklonost građana svog grada, a ni birača unutar HDZ-ovog korpusa. 

Tu se, pak, glavna bitka vojevala između šefa splitskog HDZ-a Petra Škorića i tajnika županijske organizacije Ante Mihanovića. Duel je na kraju dobio Mihanović s oko 400 glasova razlike, što je očekivano s obzirom da Škoriću akcije ne stoje najbolje i da nije bilo intervencije s vrha stranke ne bi ni bio na HDZ-ovoj listi za ove izbore.

Vaša reakcija na temu