Foto: Veljko Martinović FESTIVAL TEHNOLOGIJE I PODUZETNIŠTVA 'Split nije samo turistički grad'

FESTIVAL TEHNOLOGIJE I PODUZETNIŠTVA 'Split nije samo turistički grad'

Gradonačelnik Ivica Puljak je otvorio dvodnevnu manifestaciju

U Ljetnom kinu Bačvice počeo je prvi Festival tehnologije i poduzetništva u organizaciji udruge Split Tech City. Kako je kazao čelnik udruge Toni Trivkovićdvodnevni festival kruna je njihovog dosadašnjeg rada.

- Želimo prikazati da Split nije samo turistički  grad, već da ima rastuću tehnološku i poduzetničku zajednicu. Kroz festival ćemo slaviti lokalne uspjehe, ali i pričati o greškama jer one su sastavni dio svakog poduzetničkog puta - kazao je Trivković.

Upravo s pričam o greškama danas uspješnih poduzetnika je startala manifestacija, a sve kako bi potaknuli mlade ljude da vide da uspjeh nije neostvariv.

Niz je zanimljivih i uspješnih sudionika događanja i tema koje bi trebale dodatno ohrabriti mlade ljude da se upuste u nove izazove i vjeruju u sebe.

Trivković je izdvojio i Đulijana Nolu koji će, nakon niza uspješnih projekata uskoro otvoriti restoran s robotskim kuharom, prvi u Hrvatskoj.

Festival je otvorio gradonačelnik Ivica Puljak kojega je razveselila posjećenost mladih ljudi.

- Mladima stvaramo uvjete da mogu postizati osobne i profesionalne ambicije. Želim da mladi ostaju ovdje i želim im da kvalitetno ispune svoje ambicije - naveo je.

Njegova je vizija, kaže, da Split bude jedan od najljepših gradova za život ne samo u Hrvatskoj.

 - U modernom društvu tehnologija igra vrlo dobru ulogu. Naš grad se razvija i na dobrom smo putu da postanemo jedan od najljepšeg gradova u ovom dijelu svijeta - ustvrdio je.

Kazao je i da su gradske firme spremne za digitalnu transformaciju i da se u Splitu pokreće jedinstven projekt, Smart City platforma da sve usluge građanima budu dostupne u digitalnom obliku.

- Naša je ambicija biti najmoderniji grad u Hrvatskoj - poručio je gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(109869, "");
Pregledaj komentare
29