Filip Zavadlav mogao bi sasvim izbjeći zatvor

Filip Zavadlav mogao bi sasvim izbjeći zatvor

Odvjetnik Šerić će ga posjetiti u ponedjeljak

Trostruki splitski ubojica Filip Zavadlav je u zatvorskoj bolnici u zagrebačkoj Svetošimunskoj ulici. Tamo je doveden još u utorak navečer, a kako doznaje Index, nalazi se u izolaciji. To znači da nema kontakt s drugim pritvorenicima i zatvorenicima. Jutros su razgovarali sa Zavadlavovim odvjetnikom Brankom Šerićem, koji im je objasnio o čemu je riječ.

- To je zasigurno točno. To tako mora biti i zbog njegovog psihičkog stanja i zbog sigurnosti. Takva je procedura. Posjete su u ponedjeljak i srijedu i ja ga ne mogu posjetiti prije ponedjeljka, iako sam to htio odmah učiniti. To je trebalo i meni i njemu - rekao je Šerić dodajući da će svakako Zavadlava posjetiti u ponedjeljak. 

Šerić, koji je pristao braniti Zavadlava na poziv samoorganiziranih grupa podrške osumnjičenom trostrukom ubojici, odlučio je odustati od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što prije provelo psihijatrijsko i psihološko vještačenje njegovog branjenika. Naime, pokaže li se da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu kaznenu odgovornost, nego će mu odrediti liječenje, a ono ne smije trajati dulje od pet godina. U protivnom, prijeti mu dulja zatvorska kazna. Ukratko - moguće je da Filip Zavadlav, koji je kalašnjikovom u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbjegne zatvor.

Šerića su pitali i o najavljenom prosvjedu za Filipa. Nije upoznat s detaljima, čuo je da su se spominjale splitska Riva i Pjaca, po društvenim su mrežama navođeni i različiti termini, ali u organizaciju nije uključen.

- Slobodno me možete citirati: za taj dio akcije nisam zainteresiran. Ja sam isključivo pravni servis, da tako kažem, osumnjičenika Filipa Zavadlava. Ne želim politiku u svoju butigu. Podržavam prosvjed i nisam ni za kakve zabrane, ni na Facebooku, ali za taj dio nisam zainteresiran - izjavio je Šerić za Index.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57300, "");
Pregledaj komentare