Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Filip Zavadlav ostao bez branitelja, Branko Šerić otkazao punomoć

Filip Zavadlav ostao bez branitelja, Branko Šerić otkazao punomoć

Komplicira se situacija uoči početka ponovljenog suđenja

Odvjetnik Branko Šerić otkazao je punomoć za zastupanje Filipa Zavadlava i zamolio za odgodu ročišta jer ga tehnički mora zastupati još mjesec dana. Početak novog suđenja sutkinja Višnja Strinić zakazala je za manje od dva tjedna pa bi na toj raspravi Šerić nominalno još bio branitelj unatoč otkazanoj punomoći. Koliko je poznato, za sada nije planirana odgoda, koja se, međutim, čini prilično izvjesnom.

Naime, ako sud dodjeli Zavadlavu novog branitelja ili ga angažira on osobno ili njegova obitelj, a što je očekivano s obzirom na otkazivanje punomoći odvjetnika Šerića, i njemu je potrebno stanovito vrijeme da se upozna sa spisom koji se bavi trostrukom likvidacijom u Varošu i pravnom dilemom radi li se o teškom ili 'običnom' ubojstvu. 

Vijeće sutkinje Strinić na kraju prvog suđenja osudilo je Zavadlava za trostruko ubojstvo, ali je Visoki kazneni sud prihvatio žalbe i Državnog odvjetništva, a i samog okrivljenika te slučaj vratio na ponovno suđenje kako bi se otkrio motiv. 

Nesuglasice između Filipa Zavadlava i njegovog branitelja kulminirale su upravo na sjednici Visokog kaznenog suda na kojoj su se iznosile primjedbe na prvostupanjski postupak i zaključke splitskog suda. Zavadlav je svojom žalbom osnažio tvrdnje Državnog odvjetništva da se ovdje radilo o bezobzirnoj osveti prema osobama koje su maltretirale njega i brata radi bratovog duga za drogu. Jasno je da u takvoj situaciji daljnja suradnja između Zavadlava i njegovog branitelja nije bila moguća. 

Zavadlavu je potvrđeno dvije i pol godine zatvora za nabavku automatske puške i pucanje po Varošu, a u novom sudskom postupku trebalo bi još jednom razjasniti motiv i kvalifikaciju djela.

Vaša reakcija na temu